Nyheter

Nordic Climate Group på Nordbygg prisar kunden

I Nordic Climate Group ingår ledande kylföretag i Sverige och Norge och gruppen debuterade i år på Nordbygg 2022 i monter 29:30 i A-hallen på Stockholmsmässan.

På Nordbyggs sista dag på fredagseftermiddagen står Nordic Climate Groups head of sales & strategy, Anders Ekdahl, beredd i koncernens monter i A-hallen att svara på Svensk Byggtidnings frågor.

– Vi jobbar med kyla, värme, energieffektivitet och hållbarhet. Med projektering, installation, service och underhåll.

Företagsgruppen Nordic Climate är snart ett år gammal och har idag drygt 40 bolag som med sammanlagt 800 anställda är etablerade på 55 orter runt om i Sverige och Norge.

– Vi är idag den största kylaktören i de båda länderna. Skapad av lokala starka entreprenörsbolag.

Inom ramen för Nordic Climate kan de lokala företagen behålla namn, varumärke och identitet gentemot kund. Samtidigt som de kan utnyttja företagsgruppens interna skola, NCG Academy för teknikutveckling och gemensamt lösa svåra frågor om rekrytering, utbildning och annat.

Varför är ni här på Nordbygg?

– Det här är ett sätt att nå våra kunder. Vi är ett ganska nytt bolag och vill gärna profilera den bredd vi har. Vi jobbar på butikssidan och livsmedel, på industri- och fastighetssidan.

På Nordbygg 2022 har Nordic Climate Group delat ut sitt nyinstiftade pris ”For a Better Climate Award” till företaget och kunden Strawberry Properties AB

– Det var Labkyl, ett våra bolag, som utfört installationen. Det är samspelet med kunden och leverantören som vi vill premiera, avslutade Nordic Climate Groups head of sales & strategy, Anders Ekdahl på fackmässan Nordbygg 2022:s avslutande dag.