Nyheter

Nytänkande metod blev succé för Hotell Gustaf Fröding

Hur renoverar man flera hotellbadrum samtidigt utan att behöva stänga ner för mycket och för länge? Där slutresultatet ändå landar i en exklusiv helhetskänsla med hållbarheten i centrum?

Best Western Gustaf Fröding i Karlstad lyckades – mycket tack vare ett samarbete mellan PreBads nytänkande metoder samt Grohes moderna och hållbara produkter.

När Best Western Gustaf Fröding bestämde sig för att renovera sina badrum ställdes man inför den tuffa uppgiften att modernisera samtidigt som man fortsatt ville ha hotellet öppet för så många gäster som möjligt, utan att någon kund skulle behöva störas av bankande ljud. För att lyckas med detta tog man hjälp av PreBads nytänkande och moderna badrumsmoduler som förbereds på annan plats innan de levereras till hotellet.

Metoden minskar mängden rivningsavfall ur ett miljöperspektiv och kortade även ner byggtiden med upp till två veckor. För att skapa en lyxig helhetskänsla valdes GROHE:s hållbara och innovativa produkter för att lyfta projeketet.

– Att PreBad och Best Western Gustaf Fröding väljer våra produkter inför sin badrumsrenovering är såklart något vi är stolta över. Samarbetet går i linje med vår hållbarhetsprofil och tillsammans har vi kunnat bidra till långsiktighet och nytänkande genom hela processen, både när det kommer till renovering och val av produkter, säger Henrik Huss, projektsäljare på GROHE.

Även PreBad är nöjda med samarbetet. Hotellets val av GROHE:s produkter passar bra tillsammans med övriga materialval.

– För oss är det ytterst viktigt att erbjuda kunden det material de önskar. Vi har från första början fått väldigt bra hjälp i processen, från offert till färdigställande. Samarbetet har varit fördelaktigt för alla parter, säger Anton Byström, försäljningsansvarig på PreBad.

Patrik Mörkfors, VD för Best Western Gustaf Fröding har varit delaktig i hela processen från val av renoveringslösning till armaturer och är mycket nöjd med resultatet.

– När vi skulle välja produkter till de nya badrummen tog PreBad fram olika förslag och vi fick se och prova lite olika alternativ. Valet landade på GROHE då produkterna höll hög kvalitet, modern design och passade fint in i badrumsmiljön. Under renoveringen har både PreBad och GROHE varit väldigt lyhörda till våra behov och tack vare den moderna renoveringsteknik som används har vi kunnat hålla fler rum öppna, säger Patrik Mörkfors, VD för Best Western Gustaf Fröding.