Nyheter

NORDBYGG: Med poddare och unik ankarmassa utvecklad för en grönare byggbransch

Fischer har väntat länge på att få komma tillbaka till Stockholmsmässan. Därför slår de nu på den stora trumman och erbjuder besökare insyn i både deras infästnings- och fasadavdelning.

Hållbarhet i byggbranschen är viktigare än någonsin, vilket inte har gått fischer förbi. Nyligen presenterade de världens första Svanenmärkta ankarmassa på den svenska marknaden, som nu kommer att få följa med till Stockholmsmässan.

– FIS V Zero tillverkas helt utan peroxider och andra kemikalier som kräver särskild hänsyn. Det är den första ankarmassan på marknaden som är Svanenmärkt och inte klassificeras som farlig. Det innebär att hantverkare kan lagra, transportera och använda den helt utan särskilda förhållningsregler, berättar Regional Sales Manager Axel Bruér.

På Nordbygg kommer man att ha med sig FIS V Zero och demonstrera fördelarna med produkten. I fischers monter C19:38 kommer man även att hitta representanter från företagets fasadavdelning som kommer att visa upp fischers unika fasadlösningar.

Thomas Nordendahl, Nordic Technical Sales Manager, är ansvarig för fasadteamet på fischer och kommer att stå på plats hela veckan. Han berättar:

– Vi kommer att visa upp de flesta av våra fasadsystem på Nordbygg och informera om att vi inte bara har fasadsystem som passar alla fasadmaterial, vilket faktiskt särskiljer oss från många andra leverantörer, utan att vi också kan hjälpa till med beräkningsarbetet och projekteringen. Dessutom kommer vi att ha med oss en spännande nyhet som kan hjälpa till att minimera köldbryggor.

Träffa rösterna bakom podden

Nyligen lanserade två medarbetare på fischer en podcast om infästning, kallad Fästa med Axel & Jimi, och självklart kommer man som besökare på Nordbygg att kunna träffa rösterna bakom podden. Jimi Jonsson, en av poddens grundare och Regional Sales Manager på fischer, avslutar:

– Vi vill täppa till kunskapsluckan som finns i branschen när det kommer till infästning och därför startade vi vår podcast. I den pratar vi om infästning från alla perspektiv och inte som fischer-representanter. Men nu på Nordbygg är nästa steg att faktiskt visa upp ett urval produkter som kan hjälpa till i det dagliga arbetet och berätta hur man använder dem på bästa sätt.

Under mässans fyra dagar hittar du fischer vid monter C19:38.