Nyheter

Nytt samarbete: XL-BYGG och Vizcon

Som ett led i att modernisera byggmaterialhandeln lanserar XL-BYGG och Vizcon nu ett samarbete där man möjliggör för kunderna att få beräkningar på materialåtgång, inklusive en visualisering av byggprojektet i 3D. Syftet är att förenkla kundernas byggprojekt och att minska materialsvinnet.

Som ett led i att förenkla och effektivisera kundernas byggprojekt lanserar nu XL-BYGG tillsammans med Vizcon ett verktyg som förser både handlare och kund med medel för enklare kommunikation och offerering. Processen är enkel – kunden förser handlaren med en analog eller digital ritning som sedan görs om till en offertritning och en modell i 3D som visualiserar kundens projekt och som möjliggör kalkylering och mängdning av materialet.

– Vi vill förenkla och berika för kunden och den här tjänsten innebär att kunden sparar både tid och pengar. Mängdberäkningen innebär också att materialsvinnet minskar vilket är bra för miljön, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Tjänsten har precis rullats ut till ett tjugotal XL-BYGG-handlare som nu erbjuder tjänsten till sina kunder, både proffs- och privatkunder. Framöver kommer samtliga handlare inom XL-BYGG att ha möjlighet att erbjuda tjänsten.

– Responsen har varit oerhört positiv från kunderna och det känns roligt att tillsammans med vår samarbetspartner kunna erbjuda den här tjänsten som ligger helt i linje med vår ambition att tillhandahålla relevanta tjänster till våra kunder, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

– Det är fantastiskt kul att just XL-BYGG blir först ut med att driftsätta detta koncept, de förstod vid första anblicken vad detta samarbete skulle kunna leda till och sedan har det varit en mycket produktiv och effektiv process att komma dit där vi befinner oss nu. Tillsammans med XL-BYGG ser vi fram emot att skapa en mer effektiv och hållbar byggprocess, säger Martin Grimberg, Marknadsansvarig Vizcon.