Nyheter

Industriella kyllösningar på Nordbygg 2022

Carrier kommer att visa upp exempel från företagets utbud av avancerade hälsosamma byggnader och industriell kylteknik på Nordbygg 2022-mässan som äger rum i Stockholm den 26-29 april. Carrier är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), den ledande globala leverantören av hälsosamma, säkra och hållbara och intelligenta bygg- och kylkedjelösningar.

På företagets monter (A43:19) visas:

– Innovativa takluftkonditioneringssystem utvecklade av Carrier i samarbete med Barrisol®, världens ledande takluftkonditioneringsspecialist, med integrerade högpresterande luftbehandlingslösningar från Carrier för att stödja de högsta nivåerna av inomhusluftkvalitet (IAQ) och estetisk design.

– Carriers prisbelönta OptiCleanTM Dual-Mode Air Scrubber och Negative Air Machine, baserad på högeffektiva partikelluftfilter (HEPA), som oberoende tester har visat snabbt minskar nivåerna av luftburna partiklar i virusstorlek.

– Carriers nya AquaForce® Vision 30KAV luftkylda kylare med ultralåg global uppvärmningspotential (GWP) R-1234ze HFO-köldmedium för industriella applikationer, designat för att optimera energieffektiviteten, samtidigt som driftskostnaderna och miljöpåverkan minimeras.

– Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och anläggningsbranschen, säger Staffan Bauman, försäljningsdirektör, Nordics & Baltics, Carrier.xs. Vi ser fram emot att återknyta kontakten personligen med kunderna och är glada öfram  att dela detaljer om våra hälsosamma byggnader och industriella kylningslösningar, som vi tror erbjuder enastående effektivitet, tillförlitlighet och miljöprestanda.

Takluftkonditionering för IAQ

Genom sin kombination av låghastighetsluftflöde, eliminering av drag och förmåga att upprätthålla mycket stabila temperaturer i hela det upptagna utrymmet, uppnår Carrier och Barrisols avancerade taklösningar en komfortklassning av klass A* för både kyla och uppvärmning, högsta möjliga enligt ISO 7730, den relevanta internationella standarden för mätning av termisk komfort i byggnader.

Systemet finns i två alternativ:

Barrisol Clim® och Barrisol Cloud Clim®, båda med Carrier-produkter.

Barrisol Clim med Carrier-produktteknologi använder ett innertak tillverkat av ett membran från biokällor som sträcks och fixeras på plats och spänner över ett rum. Luftkonditioneringen levereras in i taket med tomrum av en dold Carrier fläktkonvektor (FCU) och sprids försiktigt nedåt genom springan mellan membrankanten och väggarna – med så låg hastighet är det knappt märkbart.

Barrisol Cloud Clim med Carrier-teknologi använder moduler som är upphängda i taket, genom vilka konditionerad luft levereras in i rummet. Luft kan matas in i takmoduler via en FCU som är dold i närheten eller placerad i en kammare.

Ett brett utbud av Carrier FCUs kan väljas för att passa applikationen, inklusive företagets nyligen utvecklade ultralågprofil Idrofan® 42EP, som med bara 150 millimeter hög är den tunnaste och mest kompakta FCU som finns.

OptiClean Dual-Mode Air Scrubber och Negativ Air Machine

Carriers prisbelönta OptiClean är designad för att minska infektionsriskerna på livliga arbetsplatser och besökslokaler som en del av en strategi för riskminskning och -reducering. OptiClean är särskilt lämpad för användning i högtrafikerade och tätt belagda utrymmen, såsom hotellreceptioner, butiker, restauranger och klassrum.

OptiClean använder ett HEPA-filter för att ta bort partiklar så små som 0,3 mikron från luften. Oberoende tester utförda av UK Building Research Establishment (BRE) visade att OptiClean minskar nivåerna av luftburna partiklar i det kritiska storleksintervallet (upp till 1 μm diameter), som omfattar virus och virusinnehållande aerosoliserade droppar, med cirka två tredjedelar inom 30 minuter .

I USA utsågs OptiClean till en av tidningen TIMEs 100 bästa uppfinningar 2020, och i Storbritannien utsågs den till årets luftkonditioneringsinnovation i Cooling Industry Awards. OptiClean-enheter är utplacerade på Carriers kontor i Storbritannien och Finland.

Nya industriella processkylare med låg GWP

Carriers nya serie av AquaForce Vision 30KAV kompakta processkylare med PUREtec™-köldmedium är optimerad för industriella processtillämpningar som livsmedelstillverkning, läkemedel, kemikalier, plast, metallindustrier och projekt som kräver ultratillförlitlig kylning till -12 C.

De luftkylda skruvkylarna med variabel hastighet är designade för att minimera energiförbrukningen och påverkan på miljön samtidigt som de maximerar prestanda och enkel installation och underhåll. Energieffektiva lösningar som AquaForce 30KAV kylaren stödjer Carriers 2030 Environmental, Social and Governance (ESG) mål för att minska sina kunders koldioxidavtryck med mer än 1 gigaton.

Kylaren finns i fyra storlekar, som spänner över kapaciteter från 280kW till 800kW till -4degC/-8degC medeltemperatur processkylning, och från 530kW till 1300kW till 12/7degC högtemperatur processkylning eller komfortkyla.

För affärskritiska applikationer, såsom processkylning och livsmedelstillverkning, har Carrier utvecklat ett alternativ för ultrasnabb kapacitetsåtervinning. I händelse av att kylaggregatets strömförsörjning avbryts, möjliggör återvinningsalternativet omedelbar återstart av kylaggregatet efter strömåterställning med 100 % kapacitetsåtervinning inom en minut, vilket minimerar risken för skador på processen eller produkter som kyls.

Om Carrier
Carrier grundades av uppfinnaren av modern luftkonditionering och är världsledande inom högteknologiska lösningar för uppvärmning, luftkonditionering och kylning. Carrier-experter tillhandahåller hållbara lösningar som integrerar energieffektiva produkter, byggnadskontroller och energitjänster för bostäder, kommersiella, detaljhandels-, transport- och livsmedelskunder. Carriers HVAC-verksamhet är en del av Carrier, den ledande globala leverantören av hälsosamma, säkra, hållbara och intelligenta bygg- och kylkedjelösningar. För mer information, besök www.carrier.com eller följ @Carrier på Twitter.
LinkedIn: Carrier kommer att visa upp exempel på företagets utbud av avancerade hälsosamma byggnader och industriell kylteknik på Nordbygg 2022-mässan, som äger rum i Stockholm, 26-29 april.