Nyheter

Rejlers förvärvar finsk arkitektbyrå

Rejlers har förvärvat den finska arkitektbyrån Arsatek Oy och stärker erbjudandet inom byggnadsdesign. Arsatek, med kontor i Tammerfors, omsätter cirka 1 miljon euro med god lönsamhet. Bolaget har kunder över hela Finland och sysselsätter i dagsläget 12 medarbetare.

Arsatek har specialistkompetens inom byggnadsdesign, landskapsplanering samt byggledning och Rejlers och Arsatek har sedan tidigare ett etablerat och framgångsrikt samarbete.

– Nu breddar vi vårt erbjudande och stärker vår expertis. Jag önskar våra nya medarbetare hjärtligt välkomna till Rejlers, säger Mikko Vaahersalo, vd för Rejlers Finland.

– Vi ser fram emot att bli en del av Rejlers, en av Nordens största teknikkonsulter. Sammanslagningen gör det möjligt för våra medarbetare att delta i mer omfattande projekt samt öppnar upp för nya karriärvägar, säger Arto Peltokangas, vd på Arsatek. 

Arsatek blir nu en del av Rejlers division Buildings i Finland. Cirka 200 av Rejlers drygt 1 000 experter i Finland arbetar i uppdrag mot byggsektorn i hela Finland. Särskilt stark är Rejlers kunskap inom bostadsbyggande och krävande offentliga fastighetsprojekt. Rejlers har bland annat deltagit i utformningen av Helsingfors centralbibliotek Ode, Åbo universitetssjukhus T3 och kvarteret Amurinlinna i Tammerfors.

Bolaget konsolideras från och med 1 april 2022.

På bilden från vänster Asko Laune Rejlers och Arto Peltokangas Arsatek