Nyheter

Nordic Climate Group håller expertdialoger på Nordbygg 2022

Under Nordbygg lyfts hållbarhet och energieffektivitet i kyl- och värmebranschen upp som fokusfrågor på en egen scen under 2 mässdagar, den 27 och 28 april. Genom teknisk utveckling och utfasning av F-gaser till förmån för naturliga köldmedier har helt nya förutsättningar skapats i kylbranschen. Nu kan kylan ge både värme och skapa energieffektivitet.

På Kyla/Värmescenen (monter A27:20) kommer Nordic Climate Group att hålla 10 expertdialoger.

Det är åtta kortseminarier och två bredare, politiska seminarier om möjligheterna för bland annat fastighetsägare, kommuner och installatörer att tänka hållbarhet inom kyla, värme och energi.

På scen möts experter från AFRY, HBV, Nibe, Labkyl, SKVP, Installatörsföretagen, Energieffektiviseringsföretagen, Stockholm Exergi med flera för att diskutera och ge sin syn på möjligheterna.

– Med genomtänkta kyla- och värmeanläggningar kan vi både energieffektivisera och sänka klimatutsläppen. Det är en förutsättning för att vi ska kunna nå EU:s högt uppsatta mål om nettonoll utsläpp för byggnader år 2050 i energiprestanda-direktivet. Detta är frågor som måste lyftas nu om vi ska ha möjlighet att hinna ställa om beståndet i tid, säger Anders Ekdahl, Head of Sales & Strategy på Nordic Climate Group.

Programmet hittar du på:

nordicclimategroup.se/nordbygg samt nordbygg.se.