Nyheter

Ny podd om infästning både underhåller och täpper till kunskapsluckan

I januari släpptes första avsnittet av podcasten Fästa med Axel & Jimi. Podden, som leds av Axel Bruér och Jimi Jonsson, tar upp allt mellan himmel och jord – men den röda tråden är att sprida kunskap och information om infästning.

Axel Bruér och Jimi Jonsson har nyligen startat podcasten Fästa med Axel & Jimi. Podden kommer att ta upp nyheter, utmaningar och möjligheter inom ämnet infästning, men bjuder även på diskussioner om såväl musik som byggtrender.

Målet är att höja kunskapen om infästning i branschen – på ett underhållande och lättförståeligt sätt.

Allt från ankarmassa till hårdrock

De två nyblivna poddarna är allt annat än nya inom infästning. De har båda långa karriärer inom byggbranschen och jobbar just nu som regionsäljare på fischer Sverige. Under åren har både Axel och Jimi märkt att det finns en kunskapslucka i branschen när det kommer till infästning och den vill de nu täppa till. Axel Bruér berättar:

– En stor del av vårt arbete är att vara ute och hålla i utbildningar och vi har märkt att även om alla jobbar med infästning så är det verkligen inte alla som vet tillräckligt mycket om det. Vi vill täppa till kunskapsluckan som finns och tror att detta är en bra plattform att använda för att nå ut med den information som branschen behöver.

Han kompletteras av Jimi Jonsson, som fortsätter:

– Med en podd kan man avdramatisera ämnet och göra det lättare att förstå. Men vi vill även undvika att göra podden för teknisk eller produkttung, så vi balanserar ut det med små instick där vi pratar om andra passioner vi har i livet. Det kan vara att vi tar några minuter till att snacka om böcker och musik, eller kanske går vi igenom hur man gör världens godaste linsgryta. Det kan dyka upp lite av allt, helt enkelt.

Gäster och specialavsnitt

Den som klickar sig in och lyssnar på Fästa med Axel & Jimi kan se fram emot ett avsnitt i månaden, med olika teman. Dessutom kommer de ibland att sända specialavsnitt och ha med inbjudna gäster. Axel Bruér berättar:

– Vår plan är att publicera minst ett avsnitt i månaden. Ibland är det bara vi som snackar och ibland bjuder vi in intressanta gäster. Sedan kan det hända att vi kör specialavsnitt när det händer något extra, som till exempel under Nordbygg. Men man kan i alla fall se fram emot minst ett avsnitt i månaden.

Jimi Jonsson avslutar:

– Just nu finns det fyra avsnitt ute på Spotify men ambitionen är att vi så småningom ska byta till Acast, så att vi kan nå ut till ännu fler personer. Än så länge har vi fått otroligt bra respons från både kunder, kollegor och konkurrenter, vilket är superkul. Detta är något vi gör på vår fritid och därför är vi jätteglada att podden uppskattas. Vi ser fram emot att fortsätta vår poddresa och jag hoppas att våra lyssnare vill hänga med. Det kommer bara att bli bättre och bättre, det lovar vi!

På bilden: ’Fästa med Axel & Jimi’ är byggbranschens nya podcast. Podden, som leds av Axel Bruér (t.v.) och Jimi Jonsson (t.h.) från fischer, har som mål att sprida kunskap och information om infästning – på ett underhållande och lättförståeligt sätt