Nyheter

Nytt samarbete: SmartCraft och Catenda

SmartCraft har ingått samarbete med BIM-plattformsleverantören Catenda och befäster därmed sin position som ledande nordisk leverantör av SaaS-lösningar till byggsektorn. Dotterbolaget Congrid, som tillhandahåller specialiserade lösningar inom kvalitet och säkerhetshantering, kommer genom samarbetet att kunna ge en rikare BIM-upplevelse till sina kunder.

2021 lanserade Congrid verktyget BIM Viewer till marknaden, vilket öppnade möjligheten för deras kunder att enkelt se 3D-modeller i sina mobiler. Med all information tillgänglig genom 3D-modeller direkt på själva byggarbetsplatsen, kan användarna därmed smidigt nyttja BIM för att öka effektiviteten i sina byggprojekt.

Samarbetet kommer innebära att Congrid kan tillhandahålla ett BIM-verktyg som kombinerar de bästa funktionerna hos både Congrid och Catenda. Stommen i produkten är tillgång till, och hantering av värdefull BIM-information. Användarna kommer att kunna dela informationen direkt där den behövs och använda 3D-modeller som en del av sin kvalitetssäkring. Genom att ta Catendas BIM-teknologi till Congrids smidiga webb- och mobilplattform kan användarna lösa eventuella problem snabbare med korrekt information precis där de uppstår – på byggarbetsplatsen.

– Vi ser en ökad efterfrågan från våra kunder att tillhandahålla BIM-information och nya möjligheter i våra lösningar. Catenda har skapat en väl fungerande BIM-plattform som vi kommer att använda i erbjudandet till våra kunder. Vi samarbetar hellre med leverantören av den bästa BIM-plattformen än att använda våra egna resurser för att komma ikapp deras mångsidiga plattforms funktionalitet och potential. På det här sättet kan vi kombinera det bästa av våra specialiserade digitala mjukvaror för byggföretag med den bästa BIM-lösningen, vilket återigen gynnar kunderna, säger Gustav Line, VD på SmartCraft.

Catendas nytillträdde VD, Einar Gudmundsson, är entusiastisk över samarbetet och tror att det kommer att betyda mycket för den fortsatta digitaliseringen av den nordiska byggbranschen samt likaså för Catenda som företag och Bimsync som plattform.

– Vi är stolta över att vara en del av SmartCrafts digitala resa. Ur vår synvinkel visar SmartCraft stor drivkraft och vilja att göra skillnad för en praktiskt digitalisering. Deras filosofi och teknologi stämmer mycket väl överens med vår och vi ser fram emot att arbeta tillsammans och utveckla våra lösningar vidare, avslutar Gudmundsson.