Nyheter

Beijer etablerar sig i Norrbottens pärla

Beijer befinner sig i en expansiv fas över hela landet. Idag finns Beijer representerade i Piteå, Luleå och Boden som alla tre är en del av vad man lokalt, tillsammans med orten Älvsbyn, kallar fyrkantsområdet.

För att förstärka sin position ytterligare i norr och kunna erbjuda kunder en komplett fyrkant – utökad tillgänglighet, etablerar Beijer ett säljkontor med tillhörande brädgård i Älvsbyn. Byggnationen är i full gång och beräknas stå klart innan midsommar 2022.

Mjukt inbäddat mellan skogbeklädda berg, intill älven, ligger Älvsbyn. Också känt som Norrbottens pärla. Förutom närheten till djur och natur, närhet till kust och fjäll finns också ett fantastiskt näringsliv i kommunen.

Älvsbyns kommun är en del av det så kallade Fyrkantsområdet, där man tillsammans med Luleå, Boden och Piteå drar synergier från varandra och skapar en gemensam arbetsmarknad för lokalbefolkningen.

I december 2021 presenterades resultaten för Bästa Tillväxt 2021* och det finns minst sagt goda förutsättningar i kommunen som har den bästa tillväxten i Norrbottens län i 2021 års tillväxtindex. Det är en utmärkelse som går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Vi vill komma närmare kunderna och ser att det finns goda geografiska synergier med att öppna ett säljkontor i Älvsbyn. Vi kommer kunna samarbeta med våra närliggande butiker (Luleå, Boden och Piteå) vad gäller logistik, leveranser, material och personal som på alla sätt blir fördelaktigt för våra kunder. Vi har under de senaste tre åren arbetat med ett gränsöverskridande samarbete mellan våra befintliga filialer vilket givit oss goda resultat och minskat vår klimatpåverkan. Ett säljkontor i Älvsbyn kommer ge oss ytterligare förutsättningar att ta vara på synergier och förstärka vårt kunderbjudande säger Anders Grankvist, Filialchef Region Norra Norrland.

Det nya säljkontoret kommer erbjuda allt från skruv, spik, förnödenheter och verktyg samt trä- och övrigt byggmaterial. Utöver produkter kommer det nya säljkontoret även att erbjuda rådgivning under hela byggprocessen, digitala beställningsmöjligheter, scannatjänster samt personlig service.