Nyheter

Hantverkskoncernen stärker portföljen i Sverige

Hantverkskoncernen tar in två nya svenska företag; Bror Ericson Måleri i Uddevalla och Stadmålerna Bygg &Fasad AB i Stockholm.

– Det här blir en spännande resa, säger Anders Stenblock, general manager för Bror Ericson Måleri.

Håndverksgruppen är Norges ledande aktör inom måleri, golv, murverk och kakelarbeten. Företaget har snart etablerat sig som den största aktören inom ”ytor” i Norge. Koncernen växer snabbt i Sverige och har nu totalt nio bolag i sin svenska portfölj med total omsättning på irka 600 miljoner nok.

– Vi har inlett 2022 med att integrera flera stora och framgångsrika hantverksföretag i Sverige, och med de två senaste verksamheterna nu börjar vi få en tung position på viktiga marknader som Uddevalla och Stockholm, säger Øyvind Emblem, VD för Håndverksgruppen.

Han påpekar att Håndverksgruppen har stora tillväxtplaner i Sverige och att koncernen är på rätt väg med sin strategi att bli en av de största aktörerna på den svenska marknaden.

Måleriföretag i Uddevalla

Måleriföretaget Bror Ericson Måleri i Uddevalla har rötter från 1960-talet, men byrån fick nya ägare för några år sedan när bröderna Johan Stenblock och Anders Stenblock tog över verksamheten.

– Vi startade vårt första företag Korpstans Måleri 2003. För fyra år sedan tog vi över Bror Ericson Meteri och slog samman de två företagen. Nu har vi gjort affärer tillsammans i 19 år och det känns bra att bli en del av Håndverksgruppen, säger vd Anders Stenblock Bror Ericson Måleri i Uddevalla.

Företaget ligger i centrala Uddevalla och har idag 30 målare med en årsomsättning på cirka 30 miljoner nok. Kunderna består av ramavtal med kommuner, nyproduktion och större fastighetsbolag, utöver att måla uppdrag för privatkunder.

– Vi kommer att fortsätta som tidigare, men när vi väl fick möjlighet att bli en del av Håndverksgruppen var det en bra möjlighet. Min bror och jag har drivit företaget tillsammans så länge nu, att det ska bli bra att få några nya idéer och ”input” från Håndverksgruppen.  Samtidigt skapar det också en god trygghet för de anställda, säger Anders Stenblock.

Tre företag i Stockholm

Under de senaste månaderna har hantverkskoncernen säkrat tre betydande bolag i Stockholmsregionen. De två första var Hagman och Hübinette Måleri och Methodgolv, och nu förstärks närvaron hos Stadmålerna Bygg &Fasad i Sollentuna. Företaget grundades 1991 och har idag 30 anställda med en omsättning på cirka 50 miljoner nok.

– Vi har haft ett bra lyft i företaget de senaste åren och gjort både målningsarbete, mindre byggjobb och fasader, säger Uffe Jillefors, grundare och huvudägare i Stadsmålerna Bygg &Fasad.

Bolaget har varit involverat i ett antal prestigeprojekt med betydande målningsuppdrag på platser som: Stockholms centralstation, Swedbanks nya huvudkontor, Electrolux huvudkontor samt Grand Hotel i Stockholm och Smådalarö Gård Hotel &Spa i Stockholms skärgård.

– Vi har många långa och goda kundrelationer som inkluderar fasta ramavtal med entreprenörsföretag som Skanska till större fastighetsbolag, säger Uffe Jillefors.

– Vad var motivationen för att gå med i Håndverksgruppen?

– Det har skett stora strukturella förändringar i vår bransch på kort tid, med ett stort antal förvärv. Vi har varit i kontakt med Håndverksgruppen sedan oktober och vi gillade deras system och allvar. Jag är över 60 år och tänker fortfarande fortsätta jobba, men jag inser att du blir äldre själv. Samtidigt har vi goda möjligheter att fortsätta existera den dag jag lämnar företaget, säger Uffe Jillefors på Stadmålerna Bygg &Fasad.