Nyheter

De är finalisterna till Håll Nollans arbetsmiljöpris

Tätt samarbete över gränserna mellan entreprenör och beställare har varit avgörande för flera av finalisterna till Håll Nollans arbetsmiljöpris 2022. Gemensamt har de ett extra stort fokus på arbetsmiljö och ett engagemang för att alla i branschen ska komma hemma oskadda efter jobbet.

Sedan 2019 har Håll Nollan år delat ut ett årligt arbetsmiljöpris till ett team som gjort skillnad i det som ligger organisationen allra varmast om hjärtat – att alla ska komma hem friska och oskadda från jobbet varje dag.

Förra året vann elnätsbolaget Ellevio som lyftes fram av juryn som ett praktexempel på hur en beställare ska vara. De sjösatte ett omfattande säkerhetsprogram efter en tragisk olycka 2017 för att vända en negativ olyckstrend och har lyckats med ett mycket gott resultat.

Till årets pris fick Håll Nollan in 22 nomineringar och bland dessa har nu tre finalister utsetts.

– Det har som vanligt varit ett svårt urvalsarbete för arbetsmiljöprisgruppen. Vi har fått in många nomineringar som har varit väldigt bra. Jag är glad över att det finns en så stark viljeinriktning att förändra och förbättra när det gäller arbetsmiljö och säkerhet. Vi har tre mycket värdiga team i årets finalister, säger Håll Nollans vd Ulrika Dolietis.

De tre finalisterna till Håll Nollans arbetsmiljöpris 2022 är:

1/Bolidens och Skanskas rivning av en invallningsdamm vid Långdalsgruvan i Västerbotten

2/Vasakronans projekt Sergelgatan i Stockholm

3/Geoteknikteamet på Skanska i Göteborg