Nyheter

Golvföretaget Bjelin avslutar all försäljning till Ryssland och Belarus

Bjelin fördömer de ryska aggressionerna som är oprovocerade, ett hån mot folkrätten och ett direkt angrepp mot demokratiska värden.

Rysslands oprovocerade krig mot Ukraina har skapat en humanitär kris. Putin bär det fulla ansvaret för att tiotusentals människors liv går förlorade och många fler skadas och blir hemlösa.

– Bjelin och resten av koncernen stödjer till fullo de sanktioner som Sverige, EU och andra allierade länder infört mot Putins Ryssland. Därför, med omedelbar verkan, avslutas all försäljning till Ryssland och Belarus. Från koncernens sida undersöks det fortfarande hur de olika bolagen effektivt kan bistå denna situation. Utöver det behöver Ukraina och dess befolkning all hjälp de kan få, både ekonomiskt och för sitt försvar. – säger Darko Pervan CEO Pervanovo Invest AB, Bjelins ägarbolag. 

Som ett första steg för att ekonomiskt stödja Ukraina har Bjelin donerat till Röda korset och till UNHCR som stödjer människor på flykt. Utöver det kommer Bjelin även att donera en del av intäkterna från sin nätförsäljning som hjälp till Ukraina.