Nyheter

Topp 25 coworking spaces i Stockholm, fördelaktigt för företag att hyra

Co-working fenomenet har tagit fart under de senaste åren, inklusive den växande efterfrågan på flexibla lokaler i storstäder över hela världen och utsikter för ytterligare tillväxt i framtiden.

Coworking i Stockholm har sett exponentiell tillväxt under det senaste decenniet. Och även om vissa människor var tidiga användare inom sektorn, coworking i staden har inte sett sin fulla potential ännu.

Nuförtiden står coworking-marknaden för nästan 3,5% av hela kontorsmarknaden i staden. Flexibla arbetsytor är fördelade på uppemot 200 platser och 100 olika operatörer.

År 2025 förväntas marknaden stå för mer än 10% av kontorsmarknadens intäkter. Experter konstaterar att de befintliga människorna tävlar om mer plats i stadskärnan. Kundbasen växer också i staden, och den är särskilt levande under tiden efter pandemin. Vad som annars kommer att driva upp sektorns ekonomi är att priserna kommer att stiga i år. Hyresgäster kommer att fortsätta leta efter mer överkomliga och flexibla utrymmen för att få bättre kontroll över sina hyresbudgetar.

Stockholm är en av norra Europas populäraste ekonomiska och affärsmässiga platser. Många företagare väljer att arbeta i Stockholm på grund av stadens blomstrande kommersiella scen, framför allt inom teknologi och design. Om du är intresserad av att arbeta i Stockholm på kort eller lång sikt har staden ett stort antal coworking spaces som ger möjlighet att hyra arbetsstationer med stor flexibilitet.

I genomsnitt kommer hyresgäster att hitta arbetssviter som är värd för nischade branscher, såväl som de som är lämpliga för blandningen av hyresgäster. Alla flexibla arbetssviter har olika medlemskapsplaner – heta och dedikerade skrivbordslösningar, privata rum etc. Följaktligen kan de boende räkna med daglig, veckovis, månadsvis tillgång, eller underteckna ett långsiktigt avtal, med start från 6 månader. Vissa hyresvärdar ger rabatter till dem som inte har råd med vanligt medlemskap.

Gemenskaperna i de lokala coworking-utrymmena inkluderar en mängd olika specialister. För att främja samarbete och social interaktion mellan yrkesverksamma inom olika sfärer anordnar hyresvärdarna en rad nätverksevenemang och aktiviteter. Utöver den professionella kontorsmiljön har delade kontorsytor i staden utrymmen perfekta för umgänge. Köken är välutrustade och serverar vanligtvis gratis snacks och drycker.

Många coworking-utrymmen har restauranger eller kaféer på plats, gym, cykelställ och parkering, etc. Majoriteten av arbetssviterna är tillgängliga 24/7. Utbudet av coworking-utrymmen i den svenska huvudstaden är verkligen enormt, så vi har bestämt oss för att hjälpa dig med att välja rätt för ditt företag. Här är listan över de 25 bästa coworking-utrymmena i Stockholm, fördelaktigt för företag att hyra.

1. Åsögatan 115, 6 tr 116 24 Stockholm City, Söder

Denna coworking-plats ger en mängd olika skrivbordstyper som matchar även de mest specifika behoven. Mycket konkurrenskraftiga hyrespriser (som börjar på 2900 SEK för hot desks och 3700 SEK för en fast) drar hyresgäster till denna plats. Detta kontor är tillgängligt 24/7. Det är regelbundet värd för seminarier och andra nätverksevenemang. Det finns massor av faciliteter tillgängliga på plats: från höghastighetsinternet och WiFi, till säkerhets- och larmsystem och allt däremellan. De närliggande bekvämligheterna har ett omfattande nätverk av transportstationer, banker, matställen etc.

2. Mäster Samuelsgatan 60 111 21 Stockholm City, Norrmalm

Detta affärscenter erbjuder över tusen kvadratmeter fullt utrustad kontorsyta. När du hyr coworking space här får hyresgästerna tillgång till vackra lounge- och receptionsytor samt flera färdiga konferensrum. Kostnadseffektiviteten hos de flexibla arbetssviterna är en stor fördel med denna plats. Kontorscentrum är bekvämt beläget nära transportmöjligheter, kultur- och fritidsanläggningar. Detta företagsce nter genomgår för närvarande vissa renoveringar, så det kommer snart att innehålla ett nytt gym, restauranger och kaféer.

3. Centralplan 15, Stockholm Centralstation 111 20 Stockholm City, Norrmalm

På denna plats kan hyresgäster välja mellan sina egna skrivbord och kontor. Flexibla arbetsstationer finns tillgängliga i coworking-loungerna. Om du behöver ett låsbart rum är det här stället perfekt för dig. Konferensrum är tillgängliga enligt din medlemsplan. Hyresgäster har tillgång till det interna näringslivet. Förutom nyckelfärdiga kontorslösningar kan hyresgäster njuta av en mängd olika tjänster. Gratis kaffe finns tillgängligt. Närhet till transport säkerställs.

4. Västra Järnvägsgatan, 3 111 64 Stockholm City, Norrmalm

För att beskriva arbetsplatserna på denna plats kan man lätt erkänna att kunskap möter erfarenhet här. Denna plats har utmärkt kommunikations- och transportinfrastruktur. Kontorscentret ligger intill Centralstationen och är därför lättillgängligt från många destinationer. Att förse hyresgästerna med tjänster av hög kvalitet och en effektiv miljö är hyresvärdarnas huvudfokus. Medlemmar har tillgång till coworking-sviter och privata kontor, utrustade och möblerade enligt de senaste standarderna. Dessutom kan de använda en mängd valfria faciliteter, såsom gym, café, restaurang, internetuppkoppling etc. Medlemskap ger tillgång till alla enheter och möjligheter till samarbete med andra medlemsföretag.

5. Klarabergsviadukten 63 101 23 Stockholm City, Norrmalm

Det är en flaggskeppsplats för coworking i Waterfront Building som är anpassad efter de föränderliga företagens behov och storlekar. Genom att boka arbetsytan här får du en av de mest trovärdiga företagsadresserna i stan. Det är kontorsmiljön i kombination med möjligheter till evenemang i världsklass och boende för affärsgäster som lockar hyresgäster hit. Alla former av medlemskap inkluderar tillgång dygnet runt, tillgång till tekniska enheter, användning av businessloungen, rabatt på användning av mötesrum. Tillgänglighet och synlighet – det får ditt företag också här.

6. Malmskillnadsgatan 32 111 51 Stockholm City, Norrmalm

Du kan hitta många kontor med förstklassiga bekvämligheter och tjänster, men det verkar som att allt är bättre här, i företagscentret vid Malmskillnadsgatan. Arbetsytor här är utformade för att främja produktivitet och effektivitet och öka den organiska kopplingen mellan medlemmarna. Hyresvärdarna på denna arbetsplats tar hänsyn till varje detalj så att deras hyresgäster kan fokusera helt på sina affärsärenden. Oavsett om du är en PE eller ett team på hundra personer – denna coworking space är redo att ta emot dig och vara lika smidig som du är.

7. Tornvägen 17a 190 60 Stockholm Arlanda

Detta coworking space främjar idén om att dela kunskap och erfarenheter som det viktigaste för att driva framtidens arbetssätt. Inspiration och öppenhet är ledande i denna kontorsmiljö. Ett fullservicepaket är vad du kan få här. Flex, fasta arbetsstationer, affärslounger och privata arbetssviter finns tillgängliga för hyresgäster på denna plats. Så du kan använda arbetsytan permanent eller som det passar dig. Receptionister och annan personal på plats hjälper dig med operativa affärsuppgifter.

8. Arenavägen 41 121 77 Stockholm Globen

Detta företagscenter är en del av ett stort kontorskomplex som har arbetsplatser på två andra orter i Stockholm – Solna & Nybroviken. Eftersom coworking-utrymmen finns att hyra på 12:e våningen kommer hyresgästerna att njuta av en fantastisk utsikt över staden. Kontoren som erbjuds är luftkonditionerade, ljusa och utrustade med den senaste tekniken. När du kör aktiviteter från denna plats kommer du att njuta av närheten till olika shoppingmöjligheter, sportarenor och transportmöjligheter.

9. Jakobsbergsgatan 22 111 44 Stockholm Norrmalm

Letar du efter ett oslagbart kontorsläge? Överväg att hyra en arbetsstation eller arbetsyta i Impact Hub och få en plats i hjärtat av staden. Stora busslinjer, tunnelbanestationer, EV-stationer, butiker och restauranger finns inom några minuters promenad från kontoret. Coworking områden är utrustade med toppmoderna faciliteter, inklusive videokonferenser. Impact Hub är ett robust nätverk av kontorsutrymmen tillgängligt i över 60 länder. Om du är ett målinriktat företag eller företagare kan du skapa professionella kontakter med andra specialister som arbetar på andra kontor i nätverket.

10. Drottninggatan 86 111 36 Stockholm Norrmalm

Betjänade kontorslösningar som finns tillgängliga inom detta område varierar i typer och storlekar. Genom att hyra dem får hyresgästerna möjlighet att skapa nya viktiga affärskontakter. För att främja nätverkande serveras en välsmakande frukostbuffé varje vecka. Om du bestämmer dig för att boka ett privat kontor här får du ett antal valfria förmåner. Du kan till exempel räkna med att boka boende hos Sveriges största hotellkedja Scandic till rabatterat pris. Betydande rabatter finns också på mötesrum. Detta kontor har exceptionella säkerhetsnivåer, tack vare de avancerade övervaknings- och larmsystemen som är etablerade här.

11. Artillerigatan 6 114 51 Stockholm Östermalm

Denna anläggning är ett av de mest exklusiva affärscentrumen i den svenska huvudstaden. Precis som de andra kontorscentren har denna en mängd olika alternativ – från miljöer med öppen planlösning med flexibla arbetsplatser till privata lokaler där hyresgästerna kan arbeta utan några distraktioner. Denna plats är särskilt gynnsam för dem som ofta reser i affärer med flyg. Det säkerställer enkel tillgång till Arlanda Express, och de andra flygförbindelserna till alla tre huvudflygplatserna runt Stockholm – Arlanda, Skavsta och Bromma..

12. Birger Jarlsgatan 2 114 34 Stockholm Östermalm

Den första och främsta fördelen med att ha arbetsytan i detta affärscenter är den prestigefyllda adressen ditt företag kommer att få. Dessutom hittar du alla faciliteter och tjänster du kan förvänta dig, och har tillgång till konferensfaciliteter för alla typer av behov. Då du kommer att bedriva verksamhet från hjärtat av Stockholm kommer du att bo nära till allt här – bra kommunikationer, utmärkt restaurangscen, shopping med mera.

13. Karlavägen 18 114 31 Stockholm Östermalm

Rum i olika storlekar finns att hyra i businesscentret på denna plats. Olika bekvämligheter och tjänster ingår i hyran för kontoret. Hyresgästerna får en hel uppsättning tekniska förnödenheter, kommunikationer, möbler, samt tillgång till kök, bastu, dusch och olika typer av möteslokaler. Städning, administrativa och andra tjänster ingår också i hyran. Det centrala läget som kontoret har gör att hyresgästerna kan njuta av utmärkta pendlingsmöjligheter och ett överflöd av offentliga bekvämligheter runt om.

14. Östermalmstorg 1 114 42 Stockholm Östermalm

Tillfälliga arbetsytor som finns att hyra i detta affärscenter är moderna, bekväma och vackra. Behöver du en billigare arbetsplats finns möjlighet att hyra arbetsplatser i öppen utrymmesmiljö. Om din avsikt är att hitta en lösning som är redo att tillgodose dina behov närhelst du behöver det – privata kontor och dedikerade skrivbord står till ditt förfogande. Detta betjänade kontor har också en säker parkeringsplats och stora utbrottsytor. Tack vare det administrativa stödet från den flerspråkiga personalen är affärscentret ett av de mest eftertraktade i staden.

15. Stureplan 4C 114 35 Stockholm Östermalm

Om du är en affärsmänniska på resande fot, är hyran av skrivbordet i det delade utrymmet campus på denna plats vad du behöver. Detta affärscenter har inte bara det centrala läget i staden utan tillåter också hyresgäster att vara flexibla på kostnadseffektiva nivåer. En vacker businesslounge, bekväma och moderna arbetsytor, toppmoderna faciliteter och valfria funktioner som kök, kaféer och restauranger, butiker står till ditt förfogande. Som du kan se verkar olika företag från detta affärscenter. Tillgängligheten till transportalternativen är en annan fördel med läget.

16. Ringvägen 100 118 60 Stockholm Södermalm

Byggnaden har ett strategiskt centralt läge, bredvid de stora vägarna och tunnelbanestationen, vilket säkerställer enkel tillgång till alla delar av staden. Den har iögonfallande designfunktioner, moderna faciliteter och verktyg, och erbjuder fantastisk utsikt över stadsbilden. Förutom färdiga affärslokaler finns matsal på bottenvåningen och det intilliggande parkeringshuset till byggnaden. Kontoren är väl övervakade och tillgängliga 24/7.

17. Gotlandsgatan 46 116 65 Stockholm Södermalm

Den första och främsta egenskapen hos denna kommersiella anläggning är den kreativa miljön med ett proaktivt företagsklimat. Coworking spaces är värd för programmerare, kommunikatörer, skribenter och andra specialister. De är idealiska för både startups, små och medelstora företag och stora företag. Fasta skrivbord och privata kontor är tillgängliga 24/7. Genom att hyra arbetsytor på lång sikt får hyresgästerna tillgång till gemensamma mötesrum, innergård och kök. När du cyklar till jobbet – finns en duschanläggning tillgänglig. Mötesrummen är utrustade med audio/visuell teknik.

18. Krukmakargatan 22 118 51 Stockholm Södermalm

En av de utmärkande egenskaperna hos den här arbetsytan är att den har lanserats för kreatörer. Om du arbetar inom sfärerna design, reklam, media eller sociala medier, webb, kommunikation eller något liknande – kommer denna plats att erbjuda dig chansen att samarbeta med likasinnade. Nätverk blomstrar i detta affärscenter. Kontorsalternativ som finns att hyra är redo att flytta in och personalen är redo att tillgodose alla dina affärsbehov. Fastigheten ligger i hjärtat av stadens mest kafé- och restaurangtäta stadsdel. Du har också tillgång till utmärkta transportmöjligheter.

19. Magnus Ladulåsgatan 1 118 63 Stockholm Södermalm

Du kan hitta den arbetsyta som uppfyller dina företagsbehov till fullo just nu här. Detta businesscenter har sociala öppna ytor och privata kontorsrum. De tillgängliga kontorslösningarna är kreativa och ekonomiskt sunda för alla medlemmar. Här kan en soloprenör bli en del av något större, tack vare de utmärkta nätverksmöjligheterna. Över 300 företag är medlemmar i denna företagspark, och du kan snart bli en av dem. Klara att använda kontor har allt du behöver för att fokusera på ditt arbete. De är allomfattande, men hyresvärdarna är redo att ändra inställningen för att möta hyresgästernas krav.

20. Katarinavägen 15 116 45 Stockholm Södermalm

Huvudfokus för detta kontorscenter är att göra medlemmarna nöjda och framgångsrika med sina verksamheter genom en hög servicenivå i en effektiv miljö. Som hyresgäst av detta affärscenter kommer du att ha tillgång till en rad faciliteter och tjänster, bland annat – WiFi och internet, tekniska enheter, kommunikation, möbler och så vidare. Concierge-tjänster finns på plats. Coworking-utrymmet är modernt och medlemskapet här säkerställer att man använder sig av alla grundläggande och kringutrustning och tjänster. Hyresvärdarna garanterar den personliga servicen med flexibilitet. Ett kafé, en restaurang, ett gym och en rad valfria förmåner finns också här.

21. Hammarby Fabriksväg 23 120 30 Stockholm Söderort

Coworking-hyran i den här byggnaden är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att hitta rätt arbetssvit. Om du letar efter ett trendigt kontor som bidrog till ett bekvämt liv – leta inte längre. Här väntar en hög servicenivå, bra kommunikationer, tillgång till internetuppkoppling av högsta kvalitet och en trevlig atmosfär för hyresgästerna. Inga investeringskostnader i arbetsytan då allt du behöver redan ingår i hyreskontraktet. Många välkända företag verkar härifrån, så du kommer sannolikt att hitta en ny kund eller partner. Du kan utöka kontorslokalen när ett sådant behov dyker upp. Stängda eller sammanslagna kontor finns att hyra på denna plats.

22. Byängsgränd 14 120 40 Stockholm Söderort

Arbetsytor som finns att hyra här sträcker sig från enpersonsrum till stora öppna planlösningar. Kontoren är fullt möblerade. Hyresgäster kan njuta av supersnabbt internet och användningen av många andra faciliteter – från ergonomiska möbler till tekniskt utbud. Dessutom kan du njuta av att ha tillgång till många gemensamma utrymmen, bland annat – kök, matsal, moderna konferensrum, parkeringsanläggning, förråd etc. Med hjälp av kvalitativa receptionisttjänster kan hyresgästerna behålla fokus på sina kärnverksamheter. Regelbundna transporttjänster är tillgängliga från denna plats.

23. Hälsingegatan 49 113 31 Stockholm Vasastan

Denna kontorsfastighet präglas av sann kärlek, ljus och har en industriell karaktär. Den har öppna ytor perfekta för att hyra varma och fasta skrivbord och privata kontorssviter. Genom att välja en arbetsplats här kommer du att gå med i gemenskapen av 200+ företag som verkar inom alla möjliga områden. Här kommer du att ha allt som behövs för att driva din entreprenörsverksamhet och knyta nya affärsförbindelser. Förutom att hyra arbetsplatsen har du tillgång till gemensamma utrymmen, bland annat – en matsal, ett gym, etc. Omgivningen har också en rad offentliga bekvämligheter, allt från transport till underhållning.

24. Sankt Eriksgatan 117 113 43 Stockholm Vasastan

Affärscentret som erbjuder coworking-utrymme att hyra ligger i trendiga Vasastans kommande läge med hotell, gym och lunchrestauranger i närheten. Ta med ditt företag hit så får du omedelbar tillgång till E4:an. Några steg från affärscentrets entré hittar du bussar som går till Arlanda flygplats. Två tunnelbanestationer finns inom 5 minuters promenad härifrån. Transporttillgänglighet är inte den enda fördelen med platsen. En hel uppsättning kontorsbekvämligheter och verktyg står till ditt förfogande här.

25. Upplandsgatan 24 113 60 Stockholm Vasastan

Detta affärscenter välkomnar hyresgäster att boka helt renoverade och utrustade kontorslokaler för att driva sin entreprenörsverksamhet. Det betjänade kontoret ligger i den centrala delen av Vasastan och är tillgängligt med olika transportmedel. Fantastiska restauranger och andra fritidsfaciliteter finns i närmaste närhet av kontoret. Vid sidan av välutrustade kontor kan hyresgästerna njuta av att spendera pauser i köket och fika gratis. Ett förråd finns också på plats.

För att lära dig mer om tillgängliga coworking-platser i Stockholm kan du alltid kontakta MatchOffice. Vårt engagerade team av proffs kommer att förse dig med den mest relevanta informationen vi får från de verifierade hyresvärdarna som tillhandahåller kommersiella lokaler i Stockholm och andra svenska städer.

Att hyra en coworking space i Stockholm är en perfekt lösning om du är en nystartad ägare, driver ett litet eller medelstort företag eller vill tillhandahålla en arbetsplats för en del av ditt stora team med avsikt att anställa nya människor till ditt företag. Flexibla kontorsalternativ som finns i staden är välutrustade lokaler med bekväma och högkvalitativa tjänster, där du inte bara kan utföra arbetsuppgifter utan också bygga ditt nätverk. Utbudet av coworkingutrymmen har ökat under de senaste åren i den svenska huvudstaden, så du har många alternativ att välja mellan.

Det finns många fördelar med att hyra en delad arbetsplats. En av de viktigaste är att gå med i entreprenörsgemenskapen, samarbeta med andra proffs och växande företag snabbare. Dessutom är dessa kontor billigare än traditionella. Sist men inte minst, coworking space-uthyrningen gör att hyresgäster slipper teckna långtidskontrakt på en gång. Du kan testa grunderna för ditt företag genom att hyra arbetssviten på månadsbasis.

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att fatta ditt beslut om att hyra rätt coworkingkontor i Stockholm för ditt företag.

Coworking i Stockholm:
 https://www.matchoffice.se/hyra/coworking/stockholm