Nyheter

Svenska BoKlok bygger i Worthing, västra Sussex

Den första fasen av bostäder på BoKlok on the Lake i Worthing i västra Sussex i södra England är nu alla reserverade. Förstagångsköpare från närområdet har varit huvudköpare.

Sedan bostäderna släpptes för första gången under senare hälften av förra året har samlingen av ett- och tvårumslägenheter haft stark dragningskraft. Nästan 70 % av bostäderna var reserverade vid försäljningsstarten i november 2021, med de sista få kvarvarande bostäderna reserverade strax efter

Graeme Culliton, VD för BoKlok UK:

– Lägenheterna på BoKlok on the Lake i Worthing erbjuder en idealisk möjlighet för en lokal förstagångsköpare att säkra sig ett rymligt, mycket specificerat nytt hem i en bekvämt belägen miljö. System som ”Hjälp att köpa” har visat sig avgörande, vilket gör det möjligt för ett stort antal förstagångsköpare att ta det viktiga första steget på fastighetsstegen.

– Det har varit fantastiskt att se hur många lokala köpare som valt att bo här. Den feedback vi har fått om de interna layouterna och kvaliteten på finishen har varit riktigt positiv. Det faktum att alla hem har en egen balkong har också visat sig populärt, medan tillhandahållandet av element som gott om cykelförvaring och laddningsstationer för elbilar har fått mycket hyllningar.

Alla hem har rymliga vardagsrum med öppen planlösning, IKEA badrum och kök och integrerade vitvaror. Varje lägenhet har parkering och laddplatser för elbilar finns tillgängliga. En rad åtgärder har också införts för att hjälpa framtida husägare att sänka både sin energiförbrukning och bränsleräkningar, inklusive hjärtpumpar för luftkällor, förbättrad isolering, argongasfyllda dubbelglas och vattenbesparande kranar, duschar och toaletter.

Framtida faser av BoKlok i Worthing kommer att släppas, men datumet är ännu inte satt.