Nyheter

Byggbetong förvärvar två fabriker

Byggbetong John Dahlgren AB i Skellefteå har förvärvat två betongfabriker av Gidmarks Grus & Betong i Örnsköldsvik, en i Stöcksjö utanför Umeå och en i Idbyn utanför Örnsköldsvik.

Affären gör Byggbetong till en av Norrlands största leverantörer av fabriksbetong.

– En stor och viktig satsning för oss som ger tillgång till nya marknader och möjlighet att expandera ytterligare, säger Håkan Dahlgren, vd på Byggbetong.

Byggbetong har sedan tidigare fem betongfabriker och har under lång tid varit en betydande aktör i Västerbotten. Med förvärven tar företaget nu steget in på nya marknader.

– Vi tror mycket på Umeå och Örnsköldsvik, där det görs många intressanta industrisatsningar och finns ett stort behov av betong. En viktig faktor som driver utvecklingen är kravet på att bygga hållbart. Där ligger vi långt fram genom att kunna erbjuda grön byggbetong, som ger upp till 50 procent lägre klimatpåverkan, säger Håkan Dahlgren.

Med förvärven ökar Byggbetong antalet medarbetare från 29 till 32.

– Vi får in kompetenta personer med bra lokalkännedom från fabriker som är kända för att sin höga kvalitet. Förmodligen kommer vi även att behöva anställa fler. Byggbetong kännetecknas av stort tekniskt kunnande, hållbarhet och kvalitet och det ska givetvis genomsyra verksamheterna i Umeå och Örnsköldsvik också, säger Håkan Dahlgren.

Gidmarks Grus & Betong ingår i Örnfrakt i Örnsköldsvik, ett av Norrlands största distributions- och transportföretag. Byggbetong-affären innebär att Örnfrakt avyttrar sitt betongsegment i Gidmarks Grus & Betong.

– Betongbranschen har utvecklats mycket och blivit mer komplicerad. Det krävs allt större resurser och mer specialistkompetens för att vara konkurrenskraftig. Vårt uppdrag är att vara så effektiva som möjligt för våra åkare, därför väljer vi att renodla Gidmark mot grus och berg. Det känns jättebra att det är Byggbetong som tar över, det är ett familjeföretag med rätt värderingar och hög kompetens som har alla förutsättningar att vara fortsatt framgångsrika i betongbranschen, säger Tina Bostedt, vd på Örnfrakt.