Nyheter

Asplunds bygg har inga maskiner som står och kostar pengar

Ishockeytränaren och platschefen Mikael Jansson på Asplunds bygg är mitt uppe i nyproduktionen av 54 lägenheter i Högne när vi satt ner och pratade om den digitala maskinparken, Renta Easy, som får Mikael och hans team att spara pengar.

Inom kvarteret Högne i Västerås uppför Asplunds bygg ett flerbostadshus på fem våningar med källare samt en större innergård. Totalt upplåts 54 lägenheter samt ett parkeringsgarage med 320 p-platser. Och just nu hyr de liftar, bilmaskiner, gipsvagnar och gipsbockar.

– När jag loggar in på datorn får jag snabbt en överblick och vår arbetsledare Sofia kan beställa från telefonen direkt från bygget och allt är kopplat till samma konto. Det helhetsperspektivet förenklar.

Fakta:
Renta Easy: en digital maskinpark .Med telefonen eller datorn får man snabbt kontroll över vilka maskiner man har på arbetsplatsen. Här inne finns manualer, instruktioner och teknisk data om alla maskiner. Man kan även se om maskinen finns tillgänglig på den depå som man är närmast och man styr leveranser och returer, så att det passar tidsplanen.