Nyheter

HSB Skåne startar unikt projekt tillsammans med Miljöbron Skåne

I sitt arbete med att skapa bättre förutsättningar för pollinatörer har HSB Skåne startat upp ett projekt tillsammans med Miljöbron Skåne. Uppdraget innebär att undersöka hur intresse, engagemang och förståelse kan skapas för åtgärder som gynnar biologisk mångfald i urbana miljöer.

Under slutet av förra året meddelade HSB Skåne att ett av hållbarhetsprojekten som startas upp under 2022 innebär att skapa bättre förutsättningar för pollinatörer. Idén till satsningen kom genom tävlingen Årets miljöinitiativ som utlystes bland anställda tidigare under året.

När företaget nu startar upp projektet tar de hjälp av Miljöbron Skåne, som fungerar som en länk mellan företag och studenter på universitet och högskola. Uppdraget innebär att en student kommer att arbeta med projektet som en del av sitt examensarbete och därigenom undersöka hur intresse, engagemang och förståelse kan skapas för åtgärder som gynnar biologisk mångfald i urbana miljöer.

– Det är en bra möjlighet för oss att få djupare kunskap i hur hållbara insatser bäst kommuniceras för att dels få acceptans, dels kunna starta en attitydförändring, säger Karoline Johansson, vikarierande miljö- och kvalitetsansvarig på HSB Skåne.

Projektet riktar initialt in sig på tre fastigheter; en i Bjärnum, en i Kristianstad och en i Lund. Det handlar i första skedet om att omvandla ytor som idag inte används, eller där det finns möjlighet att avgränsa ett mindre område för att skapa bättre förutsättningar för bland andra bin, humlor och fjärilar och samtidigt skapa ett trevligt inslag i utemiljön för de som bor i husen.