Nyheter

Festool satsar på FSCTM

Festool blir FSC-certifierat för papper, kartong och trä och engagerar sig därmed som en av de första elverktygstillverkarna i att hjälpa till att bevara skogen för framtida generationer.

Familjeföretaget Festool är väl medvetet om sitt miljöavtryck. I nästan 100 år har vi oavbrutet och hängivet tillverkat högkvalitativa elverktyg. Kravet är perfektion – varken mer eller mindre.

Detta höga kvalitetskrav ställer företaget på alla sina produkter och tjänster. Därför ser Festool det som sitt ansvar att hantera världens resurser och energi så effektivt och miljövänligt som möjligt. Sedan många år tillbaka fokuserar Festool medvetet på hållbarhet och kvalitet – ju längre livslängd en produkt har desto bättre för den totala, ekologiska balansen.

Tack vare produkternas långa livslängd är det inte ovanligt att Festools serviceverkstad i Malmö får in maskiner som har använts professionellt i mer än 20 år. En defekt innebär inte automatiskt att produktens liv är över.

FSC-certifiering som ytterligare bidrag för en hållbar framtid
FSC står för Forest Stewardship Council. Denna internationella, icke vinstdrivande organisation använder sig av ett internationellt certifieringssystem för ett ekologiskt anpassat, socialt främjande och ekonomiskt lönsamt skogsbruk. Detta sigill får endast användas på certifierade produkter som tillverkats av råmaterial som uppfyller dessa krav. I de FSC-certifierade produkterna kommer råmaterialen både i själva produkten och i förpackningen från ansvarsfulla källor. År 2023 ska minst 80 procent av all cellulosa i Festools produkter och förpackningar komma från FSC-certifierade källor. Det motsvarar totalt omkring 3400 ton cellulosamaterial varje år. Certifikatet som Festool använder för produktkedjan (”Chain of Custody-certifikat”) ges bara till trä- och pappersprodukter som är FSC-certifierade utmed hela leveranskedjan. Det innebär att produkterna kan spåras tillbaka ända till skogsägaren.