Nyheter

Nytt samarbete: Mestergruppen och Herok Group – utvecklar koncept för hyrmaskiner och bygghandel

Herok Group och Mestergruppen Sverige ingår nu ett strategiskt samarbete där man tillsammans kommer att tillhandahålla ett koncept där man erbjuder byggmaterial, projektstöd och maskinuthyrning från en och samma leverantör. Samtidigt går Mestergruppen in och blir minoritetsägare i Herok Group.

Syftet är att tillhandahålla relevanta tjänster, både till marknaden och till övriga medlemmar inom Mestergruppen Sverige.

Herok Group tillhandahåller både uthyrning av maskiner, under namnet Herok, och byggmaterial under namnet XL-BYGG. Mestergruppen, Sveriges ledande aktör inom byggmaterialhandel, med kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia, har som ambition att bredda sitt erbjudande både gentemot marknaden och till medlemmar inom gruppen. Mestergruppen och Herok Group kommer därför att tillsammans vidareutveckla konceptet där en och samma leverantör erbjuder både byggmaterial, projektstöd och maskinuthyrning. Man kommer också att expandera genom nyetableringar på fler orter.

– Vi har sett att vårt koncept där kunderna kan få hjälp med både maskiner, projektstöd och material från samma leverantör är väldigt framgångsrikt och vi är övertygade om att detta är ett koncept som är kraftigt skalbart. Därför är Mestergruppen en perfekt partner för oss. De har det stora bolagets resurser i kombination med djup kunskap om byggmaterialhandel. Tillsammans kommer vi snabbt kunna omsätta våra ambitiösa planer till verklighet, säger Per Karlsson, VD och delägare i Herok Group.

Mestergruppen blir också minoritetsägare i Herok Group med syftet att också kunna bygga ett upplägg för att erbjuda uthyrningstjänster till andra medlemmar inom Mestergruppens kedjor XL-BYGG, BOLIST och Järnia.

– Vårt fokus är att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med våra lokala entreprenörer och genom samarbetet med Herok Group kommer vi inte bara att tillhandahålla relevanta tjänster till marknaden utan också skapa nytta för våra medlemmar inom Mestergruppen, säger Karin Eriksson, VD Mestergruppen Sverige.

– Vi har länge varit mycket imponerade av vad Herok har lyckats åstadkomma med sitt koncept och det känns väldigt roligt att vi nu tillsammans kan utveckla detta så att fler bygghandelsanläggningar kan erbjuda detta till sina kunder. Vi har sett en stor efterfrågan bland våra kunder när det gäller denna typ av koncept som kombinerar byggmaterial med maskinuthyrning, säger Tomas Hedman Strömhielm, Operativ chef ansvarig för strategi och förvärv på Mestergruppen Sverige.

Om Herok
Herok grundades 1979 och har lång erfarenhet inom uthyrningsbranschen.  Herok erbjuder ett komplett sortiment till kund, med allt från hyrtjänst av olika typer av maskiner, fordon och tillbehör till inköp av byggmaterial. Idag är man en av Sveriges största privatägda uthyrare och erbjuder allt som behövs för projekt i alla storlekar inom bygg, industri, installation och anläggningsbranschen.