Nyheter

Nytt danskt hållbarhetskoncept till Sverige

Kompanjonengruppen inleder ännu ett spännande samarbete och blir återförsäljare för Fischer Lighting i Sverige. Som en av Nordens ledande aktörer inom professionellt återbruk breddar nu Kompanjonengruppen sitt utbud till att även innefatta återtillverkning inom belysning.

Danska Fischer Lighting ligger i framkant gällande återtillverkning av belysning. Återbruk är bra för miljön och oftast enklare och billigare än att köpa nytt.

Tre intressanta koncept:

Fischer ReUse®

– Armaturer från renoveringar och rivningar får nytt liv.

Fischer ReDesign®

– Gamla armaturer får ny design

Fischer ReCreate®

– Ny ljusdesign gjord av återvinningsbara material och cirkulära principer.

– Genom detta samarbete kan Kompanjonengruppen fylla ett tomrum på den svenska marknaden där vi tror potentialen är mycket stor, säger Kompanjonengruppens ägare och VD Per Håkansson.

Kompanjonengruppen är en ledande aktör i Norden inom professionellt återbruk. En väsentlig del i omställningen till ett mer cirkulärt byggande är att uppnå ett professionellt återbruk på industriell nivå.

Danska Fischer Lighting ligger i framkant gällande återtillverkning av belysning. De har utvecklat en cirkulär affärsmodell där man inte bara återvinner materialet från befintliga belysningsarmaturer, utan även återbrukar armaturer och komponenter från renoveringar och rivningar. Fischer Lighting kan också konvertera gammal befintlig belysning till LED.