Nyheter

Ny VD för Anebyhusgruppen

Den 10 januari tillträdde Fredrik Anheim som ny VD för Anebyhusgruppen med säte i Åseda. Med lång erfarenhet från olika ledande roller inom byggbranschen träder han in i rollen som VD för Anebyhusgruppen.

– Vi välkomnar Fredrik till Anebyhusgruppen och vi är mycket glada över att han vill ta vid som VD när Niklas valt att gå vidare till nya utmaningar. Med Fredriks långa och breda branscherfarenhet samt kunnande inom projekt- och entreprenadsidan säkerställer vi Anebyhusgruppens fortsatta utveckling till glädje både för dess kunder och medarbetare, säger Johan Enocson, styrelseordförande och ägare. 

Fredrik har en licentiatexamen ifrån Luleås tekniska universitet (LTU) och en civilingenjörsexamen inom väg och vatten samt har arbetat med industriellt bostadsbyggande och bostadsutveckling sedan 1988.

Fredrik kommer närmast från sitt eget bolag Anheim Utveckling där han har drivit strategi- och utvecklingsprojekt på bland annat YIT, Fyrishov AB och SBA Modular. Dessförinnan har han arbetat som avdelningschef för NCC Building i Stockholm samt även haft VD-roller både på Ikano Bostadsproduktion och Brantås Bygg.

– Anebyhusgruppen är ett företag med starka värderingar som stämmer väl in med mina egna gällande hållbarhet, utveckling och kvalitet, säger Fredrik Anheim. Jag ser fram emot att axla rollen som VD och driva Anebyhusgruppen framåt på ett hållbart sätt, med ökad lönsamhet, kvalitet och kundnöjdhet. Anebyhusgruppen är en av Sveriges äldsta husleverantörer.

Fredrik Anheim efterträder Niklas Lundin som drivit Anebyhusgruppen som VD under de senaste fyra åren.