Nyheter

Norconsult växer i Oslo

Byggteknikkonsultföretaget Djerving går samman med Norconsult. Med Djerving i teamet stärker Norconsult sin position inom Bygg och Fastighet i Osloregionen.

– Genom att bli en del av Norconsult får vi möjlighet att utveckla oss själva och våra medarbetare som en del av en stor nordisk koncern med bred kompetens inom alla arkitektur- och ingenjörsdiscipliner. Samtidigt kan vi behålla och vidareutveckla vår unika kultur som handlar om att gå in i utmaningar med krokig nacke och lösa dem. Djerving och Norconsult är en bra match och kompletterar varandras kompetens mycket väl. Vi har båda ett skarpt öga för effektiva lösningar, säger VD för Djerving, Rune Moen.

Djerving etablerades 1985 och har sedan dess bistått med byggteknisk rådgivning i många viktiga projekt och signalbyggnader.

Företaget har sin kärnkompetens inom projektering av platsbyggda och prefabricerade konstruktioner i stål och betong.

Exempel på projekt där Djerving varit teknisk konsult är Fyrstikkalléen 1, Økern Portal, Slemdal School, Juridiska fakulteten, Nyegaardskvartalet och Fridtjof Nansens vei 12 i Oslo och Velodrom i Asker, Meierikvartalet i Lillestrøm samt ett antal bostadsprojekt i Osloregionen för JM Norge. Djerving har kontor i Hausmanns gate 6 i Oslo.

– Vi ser fram emot att ha 24 duktiga medarbetare från Djerving i teamet i Norconsult. Idag har vi en solid position på den nordiska bygg- och fastighetsmarknaden, både inom projektering av  nybyggnader och rehabiliteringsprojekt. Djervings spetskompetens inom byggteknik och design av platsbyggda och prefabricerade stödsystem i stål och betong bidrar till att vi tillsammans stärker vårt fotavtryck, framför allt i Osloregionen och i östra Norge, säger vice vd för Norconsults huvudkontor, Bård Sverre Hernes. 

På bilden: Rune Moen och Bård Hernes