Nyheter

Svenska Silicon Valley-profiler går in i den svenska uppstickaren GruppSol

I strävan efter en fossilfri värld eftersöks integrerade solceller med hög elproduktion och låg klimatpåverkan. Det är just den lösningen som företaget GruppSol har tagit fram. Duon går in i styrelsen i GruppSol AB, som ligger i framkant i solcellsbranschen.

Med en rasande fart sker energiomställningen där fossila bränslen ersätts av förnyelsebar energi. GruppSols ingenjörer och produktutvecklare säkerställer att den senaste tekniken med mest effekt (Watt/m2) tas fram genom att kravställa, kvalitetssäkra och designa produkter som produceras med minimal miljöpåverkan. GruppSols sortiment med gröna lösningar leds av Sverigepanelen, batterilager, laddbox för elbil, innovativa fasadlösningar och Smart Solar Roof.

I snabb takt tar bolaget marknadsandelar genom sina innovativa, snygga och lönsamma solcellslösningar. Christian Lagerling och Rikard Steiber väljer även att investera i det storsatsande solcellsbolaget.

– Med galna elpriser och rådande klimatkris behöver vi nya energilösningar! För att stötta denna samhällsförändring och hjälpa GruppSol att expandera kommer jag och Christian Lagerling nu att gå in i styrelsen. Det är en spännande bransch med detta ledande företag som löser problem som berör oss alla. Ytterligare ett ledande svenskt bolag med lika lovande förutsättningar som Northvolt, Einride, X Shore Boats etc. säger Rikard Steiber.

– GruppSol producerar, levererar och installerar kvalitetssäkrade och estetiska solcellslösningar baserat på den tydliga visionen “100% solel till din elbil och fastighet” där varje kund får en unik skräddarsydd lösning. En tidigt ledande marknadsposition i kombination med ett oerhört starkt team gör GruppSol till ett väldigt spännande bolag att investera i, säger finansprofilen Christian Lagerling.

Bland GruppSols kunder finns även det välrenommerade företaget Fiskarhedenvillan som var först ut bland hustillverkare i Sverige att erbjuda GruppSols helintegrerade solcellslösningar till sina kunder.

– Förutom att GruppSol genom marknadens mest effektiva solcellstak, skapar de bästa förutsättningarna för våra kunder att bli självförsörjande på solel och spara pengar, tar vi ett ansvar och gör en positiv insats för miljön och framtida generationer. Smart Solar Roof är ett självklart förstahandsval för varje tak och gör det möjligt att tillsammans bygga för en mer hållbar framtid, säger Gunnar Jönsson.

– Vi är oerhört stolta över att få med dessa fantastiska profiler på vår resa för en grönare värld, säger Daniel Magnergård vd på GruppSol. Att Rikard Steiber med bakgrund inom Google och HTC och Christian Lagerling, grundaren av investmentbanken GP Bullhound väljer att investera i GruppSol och ingå i styrelsen tillför bolaget oerhört värdefull kompetens. De tillför också ett nätverk som möjliggör att vi snabbare flyttar fram bolagets position.