Nyheter

Sverigedemokraterna vill riva Göteborgsikon

Riva Göteborgsikonen Ullevi? Ja, Sverigedemokraterna i Göteborg tycker det är ett intressant förslag.

Jörgen Fogelklou, Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg utvecklar ideen:

– Ihop med exploatering längs Mölndalsån tyckte jag att det var ett ganska intressant förslag. Ullevi närmar sig 70 år och står tom. Vi har fyra konserter per år. Det är i princip allt som händer.

Skulle nu en rivning av arenan genomföras och en multiarena för fotboll och konserter uppföras på samma plats menar kommunalrådet att det behöver vara väl förankrat.

– Gestaltningen måste påminna om Nya Ullevi och den måste heta Nya Ullevi. Ullevi är en ikon för Göteborg. Jag tror personligen att vi skulle kunna bygga en ny arena där. Det är inget som är förankrat i vår fullmäktigegrupp, fortsätter han.

Problemet som Jörgen Fogelklou ser är att politikerna i Göteborg har haft svårt att komma överens om vad som ska ske med arenaområdet.

– Hela evenemangsstråket och Heden är ett sorgebarn för Göteborg. Problemet är att vi politiker inte kommer överens och så tar det ytterligare tio år. De förslag vi har sett hittills är under isen, säger han.

Enligt Jörgen Fogelklou handlar det om att få till helheten:

– Vi kan inte bara göra något med Ullevi. Vi kan heller inte ha en snart 70-årig arena som är öppen fyra dagar om året – och dessutom på Göteborgs mest attraktiva mark, avslutar han.