Nyheter

Säljkontor med brädgård i Vemdalen by

Måndagen den 20 december öppnar Beijer Byggmaterial ett säljkontor med brädgård i fjällen.

Säljkontoret som ligger i industriområdet i Vemdalen erbjuder allt från skruv, spik, förnödenheter och verktyg samt trä- och övrigt byggmaterial. Som kund kommer man även kunna göra beställningar samt se lagersortiment via Beijers e-handel.

– De senaste årens snabba exploatering i Vemdalen har inneburit att fler byggare finns på plats året runt och många av dem har avtal med Beijer. Det har funnits önskemål om samma avtal och leverantör som på hemmaplan, säger Lars Hägglund som är filialchef i Sundsvall samt Vemdalen.

Med Beijers redan 110 butiker runt om i landet har Vemdalen och fjällen länge varit en attraktiv plats för Beijer att etablera sig på. När möjligheten kom på sensommaren tog det inte lång tid att få kontoret klart och redo att ta emot nya som gamla kunder fyra dagar innan jul. Beijer tror på en utveckling inte bara i Vemdalen utan i hela Härjedalen och tillsammans med butikerna i angränsade området: Åre, Östersund, Bollnäs, Hudiksvall, Sundsvall Örnsköldsvik, Gävle och Söderhamn kommer Beijer kunna erbjuda fullskaligt sortiment för fjällkunderna.

– Vårt lagersortiment kommer utvecklas i dialog med kunderna där utkörning är en del av vår service. Som kund kan du också lägga en webborder på hemmaplan och allt finns sedan på plats när du kommer till din stuga/hus. Logistik och service är A och O för oss, berättar Peter Björs som är sedan ett år tillbaka nytillträdd regionssäljare i Södra Norrland och är en av initiativtagarna till nyetableringen i Vemdalen.

Beijers etablering i Vemdalen by har även resulterat i nyrekryteringar av nya medarbetare från området.

– Det är viktigt med en lokal prägel och någon med lokal förankring. Utöver det ska personerna som jobbar här uppskatta fjällmiljön och vara beredda att göra lite av varje, avslutar Peter Björs.