Nyheter

Movant vinner nytt kontrakt på 18 miljoner

Arbetsförmedlingen har fattat tilldelningsbeslut om arbetsmarknadsutbildningen “Kyl- och värmepumpmontör” där utbildningsföretaget Movant blir leverantör på sex orter i Sverige till ett värde av 18 miljoner kr per år.

Beräknad avtalsstart är 1 mars 2022.

– Våra arbetsmarknadsutbildningar håller en mycket hög kvalitet. Nu ser vi fram emot att utbilda nya kyl-och värmepumpmontörer så att branschen får den efterlängtade kompetenspåfyllningen som behövs, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Movant. 

Avtalstiden sträcker sig under två år med möjlighet till förlängning i totalt fyra år. Tilldelningsbeslutet medför att Movants andel av den totalt upphandlade volymen uppgår till ca 66%. Avtalsområden där tilldelning uteblivit har varit en konsekvens av pris. Utbildningslängden för just denna arbetsmarknadsutbildning är 10-11 månader.

– Det blir nyetablering i Lidköping, Växjö och Oskarshamn vilket känns extra roligt och vi kan med stolthet lägga till ytterligare utbildningsutbud i Uppsala, Stockholm och Eskilstuna, fortsätter Patrik. 

Arbetsförmedlingens prognos för möjlighet till arbete visar på goda utsikter och där branschen också menar att den reguljära utbildningen inte räcker till.