Nyheter

Sveriges ledande leverantör av verktyg och maskiner tecknar avtal med Brixly

Brixlys verksamhet har växt från att hålla på med byggservice till att även utföra jobb inom entreprenad där de konstant växer. Würth och Brixly tecknade den 1 oktober 2021 ett tre år långt ramavtal där Würth kommer att tillgodose Brixlys verksamheter med produkter från järnhandelssegmentet såsom infästning, förbrukningsmaterial och kemi.

Jörgen Haggren är inköpschef på Brixly och berättar om varför valet föll på Würth:

– Anledningen till att vi valde Würth som leverantör är helheten. Inköpen sker i dagsläget nära produktionen och projekten vilket kan se väldigt olika ut, där blir Würth en bra match då de erbjuder flera olika inköpssätt. Vi gör vad vi kan för att stärka den lokala närvaron, där vi ser att Würth kan göra det med många olika lösningar. Dels att vi kan nyttja E-handel men också att det finns butiker och lokala säljare på alla våra verksamma områden.

Brixly kommer också att nyttja en hel del av den service som Würth erbjuder. Erik Grindlund, Key Account Manager på Würth Svenska AB är ansvarig för avtalet och berättar mer:

– Brixly kommer utöver att handla produkter från Würth att nyttja en del av våra tjänster. De kommer att använda en kundanpassad E-handel och våra ORSY-system såsom ORSYtainer, hyllor och kemiskåp på olika projekt. Våra förväntningar på samarbetet är dels att vi ska kunna hjälpa dem att effektivisera sin hantering av förbrukningsmaterial, men också att de ser vinning i att nyttja vår service, våra produkter och ta hjälp av vår breda säljkår, vår butikskedja och vår e-handel.

– Vi är otroligt stolta över att vi får vara en godkänd järnhandelsleverantör till Brixly. Det är ett jätteintressant samarbete som jag ser väldigt positivt på. Det betyder mycket eftersom det är ett så gammalt anrikt företag som kommer från Erlandsson-koncernen. Det är alltid roligt att få in ett nytt stort företag i koncernen, fortsätter han.