Nyheter

Rejlers förvärvar Helenius Ingenjörsbyrå

Rejlers förvärvar 100% av aktierna i det svenska teknikkonsultbolaget Helenius Ingenjörsbyrå AB som förväntas omsätta ca 100 miljoner kronor med drygt 20% EBITA-marginal under 2021.

Helenius är en ledande installationskonsult inom miljö- VVS- och energiområdet och har cirka 70 medarbetare och cirka 20 underkonsulter i Stockholm och Uppsala. Förvärvet stärker Rejlers erbjudande inom divisionen Buildings, särskilt med avseende på VVS, miljö, energi och projektledning och kommer att göra Rejlers ännu mer konkurrenskraftiga på marknaden, i synnerhet vad avser större projektåtaganden.

Helenius, grundat 1965, har kontor i Stockholm och Uppsala. Bolaget erbjuder tjänster inom miljö, VVS och energi och är särskilt välrenommerade för sin spetskompetens inom VVS och projektledning. Bolaget har varit delaktigt i ett antal välkända projekt, såsom Slussen, Biomedicum och Celsius-projektet samt NAV som är ett relativt nytt projekt där ett nytt akutsjukhus i Västerås ska byggas.

Bolaget har i dagsläget ca 70 medarbetare och cirka 20 underkonsulter och förväntas omsätta ca 100 miljoner kronor under 2021 med en EBITA-marginal om drygt 20%. Den förväntade omsättningen och resultatet för 2021 ligger väl i linje med hur bolagets finansiella utveckling sett ut under de senaste åren.

Konsolidering av Helenius väntas ske från och med 1 februari 2022 och bolaget blir ett eget affärsområde inom divisionen Buildings i Rejlers Sverige AB.