Nyheter

Tips från Golvshop: Golv till alla hem

När man väljer golv till sin bostad så är det en god ide att tänka igenom noga vad det är för golv man vill ha. Golv är nämligen ofta en långsiktig investering och inget man byter ut inom de närmsta åren.Det är bra att tänka på vilken stil man vill att ens bostad ska ha och vilken funktion man vill att golven ska ha.

När man väljer golv så behöver man också tänka på vilket rum det ska läggas golv i. Är det till exempel ett badrum som ska ha nytt golv så ställer det en hel del  krav på golvet. Det måste tåla både fukt och vatten men också vara lättskött. Vidare ska ett badrumsgolv inte vara för halt så att man riskerar att ramla och slå sig. Titta gärna på Golvshop.se för inspiration.

Trägolv 

I de rum som inte utsätts för så mycket slitage kan det vara snyggt med ett trägolv. Att tillföra ett rum personlighet och värme gör man enkelt med ett trägolv och dess naturliga egenskaper. Det finns en del att tänka på och ta hänsyn till när du väljer ett trägolv.

Det första man kan fundera på är vem som kommer att använda rummet och hur det kommer att användas. Slitagen på golv ser olika ut beroende på vilket rum det gäller. Det är exempelvis stor skillnad på slitagen i ett sovrum och i ett kök. Ett hårdare träslag som tåler mer rekommenderas om man har barn eller hund i hemmet.

Ett bra trägolv har en livslängd på runt femtio år om man väljer ett trägolv av bra kvalitet. Det är också viktigt att välja ett trägolv som går att slipa så att man har möjlighet att underhålla golvet. Eftersom ett trägolv har så lång livslängd är det bra att välja ett golv man kan tänka siga att ha länge och som passar huset.

Att välja rätt yta på golvet är också viktigt, olika typer av utseende medför nämligen olika mycket jobb. Om man väljer ett lackat golv kan man få det i olika nyanser men om man får ett jack i det måste man slipa och lacka om golvet för att återställa det. Ett hårdvaxoljat golv kräver en del underhållsarbete men man kan fräscha till ytan vid behov utan att behöva slipa om det.

Vilken färg är snyggt på trägolv?

Detta är en smaksak och inte helt lätt att svara på. Det finns vita och mörka golv och det finns också laserat, målat och en riktig träkänsla att välja mellan. Det kan vara bra att veta att om man väljer ett vitt golv så kräver det lite mer underhåll för att det ska hålla sig vitt och fräscht.

Väljer man istället ett enfärgat och mörkt  golv så syns gärna smutsen lite mer.

Läs mer här:

https://www.golvshop.se/bygg/golv/tragolv/