Nyheter

Vinnare av Årets Impactgasell

Swedish Hydro Solutions är vinnare av Di Gasells nyinstiftade pris ”Årets Impactgasell”. Det är ett hederspris som uppmärksammar det Gasellbolag som, förutom att ha en stark tillväxt, också använder företagandet för att påverka samhället i en mer hållbar riktning.

Juryn bestod av hållbarhetsansvariga på Di Gasells partnerföretag och juryarbetet leddes av Aktuell Hållbarhets chefredaktör Mikael Salo.

– Det här är oerhört stort för oss, säger Anders Lindqvist, medgrundare och marknadschef för Swedish Hydro Solutions. Viljan att skapa en hållbar förändring för vår bransch ingår i vår tydliga vision. Det är själva anledningen till att vi en gång startade företaget. Att få den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi faktiskt gör skillnad i samhället, att vi hjälper till att långsiktigt skydda den dyrbara resurs som rent vatten faktiskt är.

– Dagens industri har uppmärksammat att vårt bolag och vår vattenreningsteknik är en viktig del av samhällsutvecklingen, där hållbarhet ingår som en av de viktigaste frågorna för näringslivet.  

Swedish Hydro Solutions har funnits sedan 2015 och är det ledande vattenreningsföretaget i bygg- och anläggningsindustrin. Man renar stora volymer av dag- och länsvatten på ett hållbart och effektivt sätt.

– Vatten är ett samhällsfundament. Tillgången till rent vatten, som tidigare varit en självklarhet i Sverige, är allt oftare ett problem och därför är det viktigt att vi skyddar våra vattenresurser. Vårt mål är att med hållbara metoder förändra branschen i grunden, inte bara i Sverige, utan i hela Europa.