Nyheter

Nytt digitalt verktyg från Finja Betong

Nu adderar nu Finja Betong en produktväljare med mängdberäkning för gjutning av platta på mark. Genom att besvara några enkla frågor får användaren snabb hjälp.kan

Användaren välja både grundelement samt beräkna mängden för hela projektet och alla de artiklar som ingår – grundelement, isolering, tillbehör, armering och betong.

– Vår digitaliseringsresa fortsätter och vårt utbud av digitala tjänster växer. Att vi nu kan erbjuda hjälp med mängdberäkning och produktval för både den gjutna plattan och hela den murade och putsade stommen är ytterligare ett steg på denna resa. Den murade och putsade stommens alla fördelar gör den till ett självklart val för den som önskar bygga långsiktigt och hållbart, säger Finja Betongs VD Gull-Britt Jonasson.

En gedigen husgrund är en förutsättning för en välisolerad och hållbar byggnad och Finja Betong har utvecklat produkter för trygga och energisnåla grunder för exempelvis hus, garage, industribyggnad, skolor och kontor samt för olika markförhållanden. Flertalet av grundelementen har en vacker och tålig yta av borstad fiberbetong som inte behöver efterbehandlas.

Beroende på vilket stommaterial som önskas i projektet samt vilken fasadbeklädnad som är tänkt, ger Finja Betongs produktväljare med mängdberäkning förslag på vilket grundelement som ska användas. Därefter beräknas materialmängden enligt angivna parametrar.

Produktväljare och mängdberäknare för grunder är det femte verktyget som ger användaren en färdigmängdad materiallista att ta med till byggvaruhandeln för inköp. Sedan tidigare finns verktyg för byggnader, trädgårdsmurar, golvprodukter samt fix och fog. Med det senaste tillskottet i den digitala verktygslådan kompletteras utbudet och gör att användaren nu kan mängdberäkna hela den murade och putsade stommen, från grund till färdigputsad vägg.