Nyheter

Hilti flyttar huvudkontoret till The Point

Efter 31 år i skånska Arlöv flyttar Hilti Sverige sitt huvudkontor till ett av Malmös största företagscenter The Point i den expansiva stadsdelen Hyllie.

Flytten går i linje med bolagets värderingar och markerar löftet till såväl kunder som medarbetare: Att bygga en bättre framtid.

– Vi har under en längre tid sett över olika möjligheter för moderniseringen av vårt huvudkontor, där flytten till The Point i Hyllie möter vår ambition för att skapa de bästa förutsättningarna för våra medarbetare men även för framtida medarbetare, kommenterar Axel Franck, vd Hilti Sverige.

Hållbart företagande

Huvudsakligt fokus under hela projektets gång har legat på ökad flexibilitet samt hållbara val, både sett till materialval såväl som en anpassad och flexibel arbetsmiljö för Hiltis medarbetare.

– Att fokusera på ökad flexibilitet och hållbarhet har för oss varit en självklarhet genom hela projektet. Exempelvis har vi medvetet valt svenska leverantörer på ca 75% av vår inredning, vi har valt innermatta med miljöprofil samt trämaterial från ett naturligt svenskt träslag, kommenterar Maria Almtén, projektledare på Hilti. 

Planlösning och inredning har haft sin utgångspunkt i att underlätta och främja ökat samarbete i form av öppna kontor, delade arbetsytor och andra behovsanpassade miljöer. Flexibilitet och möjlighet att kunna planera arbetstiden efter det egna behovet har varit viktiga byggstenar där alltifrån en lugnare arbetsmiljö till dynamiska och kreativa ytor finns tillgängligt.

 – Flytten innebär att vi kan fortsätta utveckla och modernisera våra arbetssätt och samtidigt ge oss möjlighet att växa vår verksamhet tillsammans med en hållbarhetsinriktning, fortsätter Axel Franck.

Framtidsoptimism

Valet att kraftfullt satsa på det svenska huvudkontoret visar på Hiltis framtidsoptimism till Sverige som marknad och tilltro till Öresundsregionen. Hyllie stadsdel, med svårslagna kommunikationsalternativ och med eget mål att bli den klimatsmartaste stadsdelen i Öresundsregionen har framtidsvisioner i linje med Hiltis egna och ett självklart val för Hilti Sveriges framtida utveckling.

– Lokaliseringen av vårt nya kontor kunde inte varit bättre avseende kollektivtrafik och vi hoppas att många medarbetare kommer välja ett alternativt färdmedel än bil i framtiden, avslutar Maria Almtén.