Nyheter

Ahlsell förvärvar Sveriges största e-handelsaktör inom verktyg och maskiner

Ahlsell har tecknat avtal om att förvärva Verktygsboden med försäljning av verktyg och maskiner till verkstad, garage och bygg. Företaget omsätter drygt 200 mSEK årligen.

Verktygsboden är en e-handelsaktör specialiserad mot verkstad & garage, men har också en fysisk butik i Borås. Bolaget har 42 anställda och säljer till såväl professionella kunder som konsumenter via sina sajter verktygsboden.se och pelatools.com.

– Dessa produktsortiment är viktiga för Ahlsell och förvärvet stärker vår position speciellt mot mekaniker inom fordonsindustrin. Verktygsboden har haft en framgångsrik resa under de senaste åren och tillsammans ska vi fortsätta den resan i Norden, säger Claes Seldeby, koncernchef på Ahlsell AB.

Verktygsboden fortsätter att verka under eget varumärke och egen organisation. Ledningen, som stannar kvar i bolaget, ser stora möjligheter i att utveckla sitt produkterbjudande med stöd av Ahlsell.

– Vi får genom denna transaktion äntligen en fin möjlighet att utveckla våra affärsmöjligheter i hela Norden. Med Ahlsell som ägare kan vi förstärka Verktygsbodens marknadsposition samt erbjuda våra kunder en bredare produktportfölj samt nya logistik- och distributionslösningar, säger Lars Edvardsson, VD på Verktygsboden.

Tillträde sker efter konkurrensverkets godkännande.