Nyheter

Sex namnkunniga investerare från byggbranschen går in i HandyDay

​​HandyDay är byggbranschens digitala mötesplats för inköpare och leverantörer. Sedan starten 2020 har gensvaret på HandyDay varit stort och antalet bolag i plattformen har ökat med flera hundra procent.

Nu backas bolaget upp av sex namnkunniga investerare från byggbranschen för att öka tillväxten.

Hela byggbranschen vet att vi står inför en digitaliseringsresa. HandyDays grepp är både djärvt och nödvändigt. De gör upphandling enkelt, tryggt och transparent för både inköpare och leverantörer, säger en av investerarna Pether Fredholm, Styrelseordförande JSB construction.

Flera av de nya investerarna i HandyDay är tungviktare och gemensamt besitter de bred erfarenhet från byggbranschen. De delar alla samma bild – att byggbranschen tveklöst är i behov av förändring.

HandyDay förenklar inköpsprocessen mellan inköpare och leverantörer. Genom plattformen kan inköpare hitta och utvärdera leverantörer och göra upphandlingar. Leverantörer kan öka sin synlighet, marknadsföra sina tjänster, bevaka kommande upphandlingar och lämna anbud.

Byggbranschen är en av de lägst digitaliserade branscherna. Sättet som upphandlingar och affärer utförs på har knappt ändrats de senaste 25 åren. Nu finns det stort intresse från hela branschen att modernisera hur företag möts och gör affärer. Vi är glada över det förtroende som investeringarna innebär, det kommer att ha stor betydelse för den fortsatta utvecklingen av HandyDay, säger Bertil Winzenburg, VD HandyDay.  

De nya investerarna i HandyDay är: 

Pether Fredholm, Styrelseordförande JSB Construction

Magnus Agervald, f.d. VD Byggmax och Webhallen

Svante Hagman, Styrelseordförande BIM Alliance m fl, f d VD NCC Sverige

Hjalmtyr Daregård, Styrelseordförande Oljibe

Thomas Håkanson, VD Ekenhuset

Carlolof Borgudd, CEO / Senior partner Advince