Nyheter

15 lokala S och C-toppar: ”Oacceptabelt att statens byggstöd gynnar storstäderna”

”Ett fortsatt bostadsbyggande i Sverige är viktigt för både utveckling och tillväxt. Det finns ett behov av bostadsbyggande i både små och stora kommuner i landet. Vi har sett ett ökat bostadsbyggande i många kommuner vilket är väldigt glädjande. Men tyvärr har staten skapat ett investeringsstöd för byggande av hyresrätter som är utformat för att särskilt gynna storstäderna. Det är en helt oacceptabel ordning. Man skulle kunna kalla det här för någon form av anti-regionalpolitik.”

Det skriver 15 lokala S och C-toppar från mellansverige i ett debattinlägg i Aftonbladet:

”Det statliga investeringsstödet för hyresbostäder är i dagsläget utformat för att ge större stöd för byggande i storstäderna. Staten ger mer pengar per kvadratmeter när bostäder byggs i stora städer än i mindre kommuner. Dessutom har storstadsregionerna en gräddfil in i systemet.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/665KaO/sluta-att-subventionera-urbanisering-av-sverige