Nyheter

Rosendals nya skola i Uppsala

Under måndagen startade verksamheten i Rosendals nya anpassningsbara skola. Nu får skolbarnen nya och mer rymliga klassrum. Under de senaste åren har skolan utökats med en klass per år, vilket kommer att fortsätta under de närmaste åren med all inflyttning till det nya området Rosendal i Uppsala.

Bygget av den nya permanenta skolan i området blir klar om tre år och under tiden ska Rosendals skola hålla till i den nybyggda anpassningsbara skolan på Emmy Rappes väg 10 i närliggande Ulleråker.

– Det känns så bra att våra elever nu äntligen kan flytta in i nya skolmoduler. Nu får vi nya fina lokaler och större utrymme som vi kan fortsätta växa i. Det är en otroligt fin kvalitet på byggnaden; modernare och mer verksamhetsanpassad modulskola kan man nog inte få, säger biträdande rektor Henrik Ericson som är glad att lämna de tidigare lokalerna.

Rosendals anpassningsbara skola är en skola med 120 elever, fördelade på förskoleklass, åk 1, åk 2, åk 3 och åk 4. Skolan kommer att fortsätta växa med en årskurs för varje år. Eleverna går i den nybyggda anpassningsbara skolan fram till att den permanenta skolan blir färdig. Det var förväntansfulla barn som kom till den nya skolan på den första dagen efter höstlovet.