Nyheter

Sunparadise vinner HBV-upphandling för tredje gången i rad

Balkong-  och fasadleverantören Sunparadise vann i år sin tredje HBV-upphandling på raken. Ramavtalet omfattar leverans samt montering av inglasningar av balkonger och uterum, och innebär att kommunala bostadsbolag kan göra direktbeställningar av Sunparadise produkter utan att genomföra en komplicerad upphandling.

– Vår organisation är byggd för att hantera ansvaret som kommer med ett HBV-avtal, säger John Tuneld, Sales and Product Manager på Sunparadise.

HBV genomför och samordnar upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Ett av ramavtalen omfattar inglasning av balkonger och uterum, vilket Sunparadise nu har vunnit för tredje gången i rad.

– Vi är jätteglada över att återigen få möjligheten att erbjuda våra produkter till kommunala bostadsbolag utan att de ska behöva genomföra en komplicerad upphandling. Detta är tredje gången på raken som vi vinner, vilket är stort för oss och påvisar att vi gör något rätt på marknaden. Vi har haft avtalet 2013–2017 samt 2017–2021, och nu har vi vunnit det igen med en avtalstid på två år med möjlighet för förlängning till maximalt fyra år. Det är en viktig vinst för både oss och våra samarbetspartners, berättar John Tuneld, Sales and Product Manager på Sunparadise.

Krävs mer än att vinna

Men det räcker inte att bara vinna avtalet. Man måste ha en organisation som är rustad för att hantera och förvalta ansvaret som följer med.

John Tuneld avslutar:

– Vår organisation är byggd för att hantera ansvaret som kommer med ett HBV-avtal. Om man bara fokuserar på att vinna så riskerar man att skapa missnöje bland avroparna, och det vinner ingen på. Sunparadise har sedan 1985 levererat balkonglösningar, fasadsystem, uterum och vinterträdgårdar i aluminium och glas till kunder i hela Sverige. Vi har under åren byggt upp en bra organisation som har precis de egenskaperna och den kunskap som krävs för att kunna hantera ett rikstäckande ramavtal, självklart i samarbete med våra närmare 100 otroligt kompetenta samarbetspartners i Sverige.