Nyheter

K-System dubblar personalen till årsskiftet

K-System, som ingår i bolagsgrupperingen Peab Byggsystem, har fått en flygande start.

– Det har gått över förväntan. Vi har en ström av nya uppdrag och nyanställer för fullt, säger Jan Lövgren, som tillträdde som VD när bolaget startades på försommaren.

K-Systems tillkomst har säkrat den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen inom bolagsgruppen.

– Nu finns samtliga moment i verksamheten inom Peab Byggsystem. Det är en stor fördel och det märks att vår kompetens är efterlängtad, säger Jan Lövgren.

K-Systems verksamhet drivs just nu i Hallstahammar, Malmö och Ucklum. I december öppnas ett kontor i Peabs lokaler i Göteborg. K-System startade med åtta anställda och kommer fram till årsskiftet att ha mer än fördubblat styrkan – de flesta beräkningsingenjörer, uppdragsledare och projektörer.

– Det är glädjande att vi kan nyanställa så många och erbjuda full beläggning, säger Jan Lövgren.

Peab Byggsystem, en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement och stomentreprenader i stål och betong, är en del av Peabkoncernen.

Sedan i somras omfattar grupperingen tre bolag – Byggelement, Smidmek och K-System. När det gäller Smidmek och Byggelement är verksamheten uppdelad i två tydliga affärsområden: Smidmek utför stomentreprenader och Byggelement levererar prefabricerade betongelement som exempelvis fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger.

Grunden i upplägget är att K-System servar både Byggelement och Smidmek med tillverkningsritningar och handlingar för hela stomkonstruktioner.

– En gemensam standard för samtliga ritningar ökar både effektivitet och produktivitet, säger Jan Lövgren.

Bolaget gör även externa affärer, ett segment som kan komma att utvecklas ytterligare.

Foto: Roger Nellsjö