Nyheter

Nordic ConTech Talks: Robotisering möjliggör framtidens byggande

Utvecklingen går fort gällande arbetssätt och metoder på dagens byggarbetsplatser. Det ställs högre krav på att öka produktiviteten, förbättra arbetsmiljön och inte minst minska miljöpåverkan vilket gör att vi kommer få ökade inslag av robotisering i branschen.

Vad innebär det i praktiken och hur fungerar det på byggplatser där robot och människa redan jobbar sida vid sida? Anmäl dig till Nordic ConTech Talks för att lyssna till diskussionen mellan branschens aktörer.

Den 26 oktober välkomnar Svensk Byggtjänst till ett framtidsinriktat Nordic ConTech Talk:

Ta del av den senaste forskningen, inspiration från gruvindustrin och konkreta exempel på hur robotisering utvecklar byggprocessen. Byggrobotik har stor potential att förändra invanda sätt att arbeta och att bidra till nya värdekedjor med ökad säkerhet, produktivitet och minskad miljöpåverkan som resultat.

Frågan är hur samhällsbyggnadssektorn tar steget och vad som då krävs?

– Det händer väldigt mycket inom robotisering just nu. En robot på en byggarbetsplats är något helt annat än vad det vara för bara något år sedan och det ska bli riktigt intressant att både få se konkreta exempel på hur vi kan ha nytta av robotar och få prata om hur detta kan utveckla branschen nu – både på kort och lång sikt, säger programledare Fredrik Bauer.

Nordic ConTech Talks arrangeras av Svensk Byggtjänst tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030.

När?

Den 26 oktober kl. 13:00-14:15

Anmälan?

Anmäl dig här!