Nyheter

Världens kraftfullaste borrmaskin

Bosch lanserar nu världens mest kraftfulla batteridrivna borr- och skruvdragare, GSR 18V-150 C Professional och GSB 18V-150 C Professional*. Deras starka borstlösa motorer kan drivas av det kraftfulla batteriet ProCORE18V på 8,0 Ah för maximal prestanda.

Med ett maximalt vridmoment på 150 Nm och upp till 2 200 varv per minut erbjuder maskinerna högre prestanda jämfört med konkurrerande modeller på marknaden. Maskinernas lägsta vridmoment ligger dessutom på 84 Nm, vilket är 15 procent högre än de främsta konkurrerande modellerna på marknaden. Verktygen kan användas till vardagliga uppgifter som skruvdragning och borrning i trä och metall.

Båda modellerna har utrustats med en display för att enkelt ändra inställningar, som även kan justeras från mobilen.

Borrar upp till 150 mm

BITURBO-tekniken bistår med tillräcklig effekt för att hålsåga upp till 150 mm i trä.

Världens starkaste modeller

Ett test utfört av Dekra Testing på uppdrag av Bosch Power Tools visar att GSR 18V-150 C Professional och GSB 18V-150 C Professional är världens mest kraftfulla batteridrivna borr- och skruvdragare. (rapportnummer: 342158900).

Världens första 18V-maskin med Electronic Angle Detection

Bosch introducerar även Electronic Angle Detection (EAD) vilket säkerställer att skruvar alltid införs i rätt riktning. Vinklar på 45 ° och 60 ° kan ställas in direkt i mobilen eller i verktygsdisplayen och ger ökad precision och sparar tid.

KickBack Control ger hög säkerhet

Båda maskinerna utrustas med säkerhetsfunktionen Kickback Control som minskar skaderisken genom att omedelbart stänga av motorn om verktyget oförutsett skulle rotera runt borraxeln, till exempel om borren fastnar.

2021 är BITURBO-maskinernas år

Bosch introducerar under 2021 en rad nya verktyg i BITURBO-serien, samtliga kraftfullare än bolagets existerande batteridrivna maskiner. Professionella användare får med de nya maskinerna tillgång till effektivare maskiner med effekter om 1 000 – 1 800 watt.

Bosch Professional BITURBO Brushless 18V-system

BITURBO är en serie kompakta batteridrivna verktyg riktade mot professionella hantverkare. Maskinerna i 18V-serien har exceptionell prestanda i kombination med de effektstarka batterierna i ProCORE18V-serien med kapaciteterna 8,0 och 12,0 Ah. Med borstlösa, högeffektiva motorer på upp till 1 800 watt presterar verktyget i nivå med konkurrerande modeller med dubbla batterier eller högre spänning. Verktyget är kompatibelt med befintliga batterier och laddare i Bosch Professional 18V System.

Tillgänglighet

BITURBO-maskinerna GSR 18V-150 C Professional och GSB 18V-150 C Professional är tillgängliga nu. Med reservation för ändringar.