Nyheter

Lindab lanserar DCV One – för behovsstyrd ventilation

DCV står för Demand Controlled Ventilation och innebär att det skapas ett luftflöde som baseras på det faktiska behovet i rummet. Ett DCV-systemet kräver ofta flera separata komponenter som kopplas ihop, men med DCV One får du en komplett enhet levererad där alla komponenter redan är integrerade.

– Att bygga med DCV One är en kostnadseffektiv och miljösmart investering, säger Jesper Laursen, produktchef på Lindab.

Lindab har många års erfarenhet av att arbeta med behovsstyrd ventilation och den kunskapen har lagt grunden för utvecklingen av DCV One. Målet har varit att ha så många integrerade lösningar som möjligt i en enhet för att optimera funktionalitet, flexibilitet och installation.

– Vi har förenklat produkten och vårt erbjudande för att våra kunder ska få optimal service och stöd för att skapa ett bra inomhusklimat. Ett system med DCV One-enheter är alltid lätt att konfigurera för att anpassa sig efter nya behov i byggnaden, utan att man behöver renovera hela ventilationssystemet, säger Jesper Laursen.

En DCV One-enhet kräver varken tryckhållningsspjäll eller ljuddämpare framför enheten som i ett traditionellt ventilationssystem, vilket sparar utrymme och gör det mer flexibelt och smidigt att arbeta med. Enheten är enkel att installera, rumsregulatorn är fäst på själva lådan och rumssensorer är diskret placerade i don-delen.

DCV One kommer monterad, ansluten och klar att installeras med allt som behövs för bra och välfungerande behovsstyrd ventilation. Den förmonterade enheten levereras färdigprovad vilket minskar risken för eventuella fel och förenklar den totala installationstiden.

– Vi vet att behoven kan förändras över tid och det är därför vi har gjort vårt DCV-system flexibelt i dag, i morgon och i framtiden. Vi har höga förväntningar på den nya DCV One-enheten och ser fram emot att följa den här lösningen över tid, avslutar Jesper Laursen.