Nyheter

gop lanserar akrylskivor av 100% återvunnet material

gop utökar sitt sortiment med två nya akrylskivor tillverkade av 90 respektive 100 procent återvunnet material. Skivorna håller mycket hög kvalitet och har samma egenskaper som en akrylskiva tillverkad helt av ny råvara.

– Det finns en stark efterfrågan på marknaden av material som har en miljömedveten tillverkning- och återvinningsprocess. Därför är vi glada att äntligen kunna erbjuda våra kunder inte bara en, utan två nya skivor av återvunnen akryl! Skivorna finns som lagervara och kan beställas redan idag, säger Bengt Andersson, produktchef på gop.

Policril RECycled är en hållbar akrylskiva av 100% återvunnet material. Materialet håller mycket hög kvalitet och har maximal genomsiktlighet. Policril RECycled tillverkningsprocess innefattar inget nytt råmaterial, vilket minskar koldioxidfotavtrycket och förlänger livscykeln jämfört med en plastskiva av nytt råmaterial.

PLEXIGLAS® proTerra tillverkas av 90% återvunnet material från PLEXIGLAS egna spillmaterial, varav 10% ny råvara adderas på skivornas ytskikt. Tack vare den höga andelen återvunnet råmaterial är PLEXIGLAS® proTerra speciellt lämpad inom butiksinredning, möbler och displaykonstruktioner som har särskilda krav på hållbarhet. Skivorna håller mycket hög kvalitet och är enkla att bearbeta.

Gemensamt är att skivorna har samma höga ljustransmission, behandling- och användningsmöjligheter som en akryl producerad av ny råvara.

PRODUKTFÖRDELAR MED ÅTERVUNNEN AKRYL

Hög slagtålighet

Samma mekaniska egenskaper som en nytillverkad

Hållbar produktion med lång livslängd

100% återvinningsbar