Nyheter

MEXL förstärker med kompetens inom entreprenadbesiktning och energideklarationer

MEXL förstärker sin kompetens inom entreprenadbesiktningar och energideklarationer samt bygg- projekt- och projekteringsledning för alla typer av husbyggnadsprojekt. Den 1 oktober förvärvas och blir KL Projektteknik en ny del av organisationen.

MEXL (tidigare ML Projektledning i Uddevalla) grundades 2007 av Marcus Larsson. Med bakgrund inom lantmäteri och flera års erfarenhet av byggbranschen expanderade ML Projektledning snabbt och har sedan dess vuxit stadigt.

I våras presenterades det att de två bolagen ML Projektledning och Bergmex tillsammans bildade bolaget MEXL, som ett steg mot en starkare, bredare och tydligare organisation med spetskompetenser inom bygg- och projektledning, vibration och buller samt projektering.

Idag presenterar MEXL nästa steg i deras utveckling – fr.o.m. 1 oktober införlivas KL Projektteknik i organisationen med spetskompetenser inom bygg genom entreprenadbesiktningar och energideklarationer samt bygg- projekt- och projekteringsledning för alla typer av husbyggnadsprojekt. KL Projektteknik är idag det självklara valet av byggkompetens i regionen och har sedan starten 1993 drivits av Kenneth Larsson.

Annette Neubronner, VD på MEXL:

– Vi har under flera år samarbetat med KL Projektteknik och kommer nu ta nästa steg i vårt samarbete. Bolagen drivs med samma grund och mål om långsiktiga kundrelationer och att tillhandahålla tjänster med för varje kund rätt kvalitet. Sammanslagningen är därför nästa naturliga steg för Mexl som satsar på att bli en bredare och starkare aktör på marknaden.

MEXL blir i och med förvärvet av KL Projektteknik hela 30 anställda och har sin utgångspunkt i Uddevalla och Göteborg men har uppdrag på flera orter, i huvudsak inom Västsverige.