Nyheter

Ny säkerhetslösning revolutionerar marknaden för fönster, dörrar och fasader

Piteåbaserade Keep the Company AB, har framgångsrikt genomfört tester av sitt patenterade och säkra system för fönster- och dörrpartier. Resultatet visar på en prestanda som aldrig tidigare uppnåtts. Nu satsar företaget på en internationell expansion.

I takt med den ökande oron i världen blir behovet av skydd och säkerhet än mer aktuellt.

Keep har tagit fram en patenterad lösning som lämpar sig för byggnader där kravet på skydd och säkerhet är extremt högt, exempelvis varuhus och butiker, myndighetsbyggnader, fängelser, polisstationer, banker, postkontor, flygplatser, tunnelbanor och larmcentraler.

– Våra tester och beräkningar visar att vi i samma system klarar sprängning, beskjutning, attack och smash and grab. Och detta på en högre säkerhetsnivå. Till exempel så klarar systemet sprängklass nivå 3, EXR3, med glas klassade för nivå 1, EXR1 och högsta nivån EXR5 med glas klassade för nivå 3, EXR3. Detta är unikt och innebär möjligheter för smäckrare, säkrare och snyggare samt kostnadseffektivare system, säger Håkan Karlsson, vd.

Sprängtesterna genomfördes av RISE, Research Institutes of Sweden, enligt standarden SS-EN 13123-2:2004, i syfte att utvärdera prestandan för systemen Keep Safe och Keep Plus. Vid testet fanns även komponentleverantörerna Stålprofil och Vetrotech Saint Gobain på plats. Resultatet utföll enligt förväntningarna och betraktas av dem som helt unikt i världen.

– Efterfrågan på den här typen av lösningar ökar. Vi kommer att behöva detta i framtiden, det är jag säker på. Det här är unik världsklass säger Simon Christensen, testing and certification manager, Vetrotech Saint-Gobain.

Med Keeps infästningssystem är det möjligt att använda tunnare glas och tillverka större partier med bibehållen säkerhet upp till högsta säkerhetsnivå. Det innebär såväl designmässiga som kostnadsmässiga vinster för exempelvis arkitekter, fastighetsägare, byggherrar och byggföretag.

– Lösningen är enkel och förebygger många av dagens problem och innebär dessutom stora ekonomiska fördelar, säger Joachim Andersson, technical support, Stålprofil AB.

Tack vare utfallet öppnar sig nu även den globala marknaden.

– Testresultaten är helt fantastiska. Målet är att komma ut i världen så snabbt som möjligt, säger Håkan Karlsson, vd Keep the Company.

Länk till filmklipp från sprängtester hittar ni här:

https://www.keepthecompany.se/2021/09/21/explosionsartad-succe/