Nyheter

Byggmarknadskommissionen: ”I byggbranschen och den migrerande arbetskraften finns en omfattande arbetslivskriminalitet”

”I fler än åtta av tio byggföretag från Östeuropa misstänks ha brutit mot svenska lagar och avtal.”

Det skriver Stefan Attefall och Ann-Marie Begler, Byggmarknadskommissionen i en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Vår omfattande genomgång visar att det i flera fall är betydande brottslighet som blottläggs och vi polisanmäler nu tolv av dessa företag. I dag gör vi något som vi aldrig trodde vi skulle vara med om. Vi polisanmäler tolv företag!”

”Genom anslutningen till EU har det blivit mycket lättare för företag och byggnadsarbetare från andra länder att söka sig till svensk byggmarknad. Det har i allt väsentligt varit positivt för den expanderande sektorn. Det hade inte varit möjligt att bygga så många bostäder, kontor, skolor och vägar om det inte funnits tillgång till utländsk arbetskraft.

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/omfattande-fusk-pa-byggen-tolv-foretag-polisanmals/