Nyheter

Beijers skannings-app nominerad till årets digitala projekt

Beijer Byggmaterials nya app som möjliggör självskanning av byggmaterial för företagskunder kan prisas som årets digitala projekt vid CIO Awards den 14 december.

Beijer är först ut med att erbjuda möjligheten att skanna och betala sina varor via en mobilapp inom byggvarubranschen.

– Det här kom som en superrolig nyhet för alla hos oss som jobbat med detta projekt. Nomineringen är ett bevis för att vi skapat någonting bra och värdefullt och som förenklar för våra företagskunder när de handlar hos oss, säger Carina Erlandsson, chef för E-handel hos Beijer Byggmaterial.

Arbetet har pågått intensivt under hela 2021 och flera av Beijers större byggvaruhus har testkört appen sedan tidigt i våras. Nu under hösten sker en bred och rikstäckande lansering hos alla Beijers 83 byggvaruhus i hela landet.

– En stor fördel för våra företagskunder är att de kan se produktinformation, miljöcertifieringar och avtalspriser direkt i telefonen genom att de skannar en produkt i något av våra byggvaruhus. Dessutom slipper de vänta och köa när de har handlat färdigt, nu kan de enkelt checka ut och snabbt passera förbi kassan eller genom bommen. Den nya skannings-appen ligger helt i linje med att vi vill skapa digitala tjänster som verkligen underlättar för hantverkarna i deras arbetsvardag, säger Carina Erlandsson.

– Ledstjärnan i IT-arbetet och utformningen av appen har hela tiden varit att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Eftersom vi har hantverkare som pratar många olika språk så finns appen till exempel också på engelska, ryska och polska. Appen är en del av vårt större digitala arbete med klara och tydliga gränssnitt kopplat till våra affärssystem och e-handel, säger Henrik Carlsson, IT-chef på Beijer Byggmaterial.

Så här lyder nomineringen av Beijer Skanna:

”Beijer är ett konkret exempel på hur ett traditionellt företag i en konservativ bransch tar till sig de möjligheter som digitaliseringen innebär. De är först ut med att implementera möjligheten att skanna varor och betala via en mobilapp inom byggvarubranschen. Beijer har lyckats skapa en robust applikation till samtliga av sina små och medelstora företagskunder vilket resulterar i snabbare transaktioner, mer effektiva varuhusbesök och nya konkurrensfördelar.”

Det här är CIO Awards

CIO Awards är It-Sveriges egen prisgala som i år arrangeras för 17:e året i rad. Den 14 december delas CIO Awards ut, där prisas Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av tidigare vinnare, forskare och experter.