Nyheter

Varner i Vänersborg bygger ut med ytterligare 19 000 kvadrat

Den norska klädkoncernen Varners Europalager i Vänersborg byggs ut. Från nuvarande 53 000 kvadratmeter utökas ytan nu med ytterligare 19 000 kvadrat, en satsning som motsvarar 215 miljoner SEK och vilket ger många nya arbetstillfällen och gör företaget till Vänersborgs största privata arbetsgivare.

– Anledningen är att öka vår kapacitet för den ökande handeln online, men även för att ge våra butiker en bättre service, säger Anders Eriksson som är Supply Chain Director på Varner. Vi uppskattar det goda samarbetet vi har haft med kommunen. Utbyggnaden kommer att innebära nya arbetstillfällen, det är dock i nuläget oklart hur många men Varner kommer att kliva fram som kommunens största privata arbetsgivare.

Första spadtaget

Tisdagen den 31 augusti var det dags att ta första spadtaget. Magnus Wedholm, biträdande regionchef Peab, kommunalrådet Benny Augustsson samt Anders Eriksson, Supply Chain Director på utbyggnaden Varner utförde arbetet under trevliga former. Utbyggnationen innefattar lagrings-, hanterings- och personalytor. Byggstart sker till hösten och målet är att ta anläggningen i drift i november 2022.

– Trestad Center är ett perfekt läge för logistik och det gör mig väldigt glad att man väljer att expandera vidare. Företagande och arbetstillfällen är viktigt för oss i kommunen och våra tjänstemän och vi politiker jobbar intensivt med att förbättra företagsklimatet, säger Benny Augustsson, kommunalråd i Vänersborgs kommun.

Jill Stor, näringslivschef i Vänersborg fanns på plats vid spadtaget och uttrycker stolthet över Varners utbyggnad.

– Det är precis så här vi vill arbeta, där vi i kommunen skapat arbetssätt och samarbetar tillsammans och hjälper företagen i sina processer. Trestad Center har dessutom ett strategiskt läge med bra logistik och infrastruktur. Det är ett område som växer och ny verksamhetsmark planbereds för att utvidga området ytterligare, med sin placering finns ett stort upptagningsområde för både kompetens och arbetskraft, avslutar hon.