Nyheter

Riksidrottsförbundet: ”Lär av Danmark – så kan vi utveckla våra idrottsanläggningar”

”Vi ligger 25 år efter Danmark i att samla, utvärdera och utveckla kunskap för att bygga idrottsanläggningar för dagens och framtidens behov. Nu behöver regeringen sätta fart för att komma i kapp.”

Det skriver Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett debattinlägg i Dagens Samhälle:

”Danmark har under mer än 25 år haft en nationell anläggningsfond, LOA-fonden, som har gjort just det som Boverket, Sveriges Kommuner och Regioner och Riksidrottsförbundet pekar på: Fonden ger innovationsstöd för att bygga nytt och bygga om idrottsanläggningar så att de blir flexibla och anpassade till nutid och framtid. Man har samtidigt byggt kunskap under 25 år hur det ska göras.”

”Många idrottsföreningar äger och driver sina idrottsanläggningar. Men den stora delen av anläggningsbeståndet i Sverige finansieras av landets kommuner. För att möta behoven av nya och bättre anpassade platser för framtidens idrott, så behöver kommuner få hjälp och stöd. Det behövs samlad kunskap på nationell nivå för att kommuner och idrottsföreningar inte själva ska behöva uppfinna hjulet när idrottsanläggningar planeras eller renoveras.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/lar-av-danmark-sa-kan-vi-utveckla-vara-idrottsanlaggningar/

Bild av Phillip Kofler