Nyheter

Nytt Structorbolag inom byggkonstruktion

Flera väletablerade konsulter startar upp och går in som delägare i ett nytt Structorbolag med specialisering inom byggkonstruktion. Per Eriksson är vd i bolaget som startar upp den 1 september 2021. Bolaget, med säte i Göteborg, kommer huvudsakligen att vara aktivt i Göteborg och västra Sverige.

Jonas Palm, en av delägarna, har cirka 15 års erfarenhet som konsult och kommer närmast från WSP i Göteborg, där han varit uppdragsledare och teknikansvarig i bostads-, industri- och anläggningsprojekt. Per Eriksson, Bengt Lundquist, Simon Larsson och Ahmed Alanbari har tidigare varit anställda på Structor Västerås och har mångårig erfarenhet av att arbeta med kunder och projekt, framför allt inom Prefabindustrin.

– Det är en fantastisk möjlighet att starta och driva eget bolag i Structor. Vi behöver redan nu rekrytera och välkomnar fler skickliga konstruktörer, både kvinnor och män, att utvecklas tillsammans med oss och våra kunder. Som medarbetare finns goda möjligheter till delägarskap. Vi väntar på att Bolagsverket ska godkänna vårt namn, men bolaget är redan igång och vi har full beläggning, säger Per Eriksson, vd för det nya Structorbolaget.

– Structor Västerås hade en medarbetare som ville flytta till Göteborg, och då etablerade vi ett kontor där. Gruppen har växt och det känns väldigt roligt att ge dem möjlighet att starta ett eget Structorbolag tillsammans med Jonas från WSP. Jag får göra resan än en gång, i en ny roll, samtidigt som vi sätter fullt fokus på att fortsätta växa i Västerås, säger Patrick Nilsson, vd Structor Västerås AB och styrelseledamot i det nya bolaget.